Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ha van kis gyorsacél furatkés, akkor rászereléssel együtt kb 15 perc.

000000000

Én csak hobbista vagyok de a belső kúp esztergálására a saját tapasztalatomat írom.Adott a belső kúp kisebbik átmérője .Ezt először készre csináltam majd megfordítva a tokmányba fogtam utána belülről kifelé esztergáltam fokozatosan ugyanis ha esetleg a fok nem egészen pontos ekkor még korrigálni lehet a kéziszánon nekem legalábbis kellett mert egy kúpos főtengelyvégre csináltam ékszíjtárcsát.Ha fordítva van csinálva nem lehet mérni a kisebbik furatot csak kivéve ami nem hasznos.

000000000

Célszerűbb nagyobb átmérőjű betétet beleragasztani a tárcsába, majd fúrni és esztergálni 6.35-re.

s7manbs8

s7manbs8

Akkor tovább fűzve, 5000Ft/rezsiórabér esetén az 1250Ft vagy két hangos köszöntem, a viszontlátásra. :)

s7manbs8

És hogy rögzítem a tengelyre még ezt na. Az se egyszerű, vagy kisebb furattal és felmelegítve ráhúzom, akkor mennyivel kell kisebb átmérő pár század mm ?

e7c897sd8

Ragasztod? pl Lctite 638

e7c897sd8

Lctite 638 = Loctite 638

s7manbs8

000000000

Ha a tokmánypofához hasonlóan csinálna valaki egy táblázatot már az is jó lenne.
Mondjuk én semmit nem tennék fel,mindig félek tőle ha valami anyagot eladók másnap valami ötletem támad belőle:(

hyn6ys8wt

Urak!

Lenne egy olyan problémám hogy a marógépem főorsóját át szeretném fúrni, pontosabban furatni mert nem átmenőfuratos és nem tudok behuzni szerszámot:-( gyárilag!!!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Amp/ME33%20mar%f3g%e9p/P1010020_%e1tm%e9retezve.JPG" border=0>

Sajnos nem tudom a saját gépemen megcsinálni mert a főorsó áteresztésem nem teszi lehetővé.  De ha át is tudnám "dugni" rajta akkor sem merném átfúrni mert kb 350mmt kéne egyenesen fúrni min 12mm fúróval ( ateljes hossza a marógép fóorsónak kb 470mm és kb 40mm átmérő.)

valaki esetleg be merné vállalni? nem sürgős mert még szét sem szedtem...

4um5b65d

Nekem éppen lennének mindig feleslegben anyagok, de az a baj, hogy a kis tétellel postára rohangálni nagyon nem fizetődik ki. Csomagolással , feladással, ajánlott szelvény kitöltéssel, email-ezgetéssel simán rámegy 1 óra.
Bukok 4000-et, nyerek 500-at a kis anyagon.
Sokan épp ezt nem értik meg, hogy a kereskedő cég ezért nem ad kis tételt.

Mondjuk kíváncsi volnék egy 1000Ft-os anyag kinek mennyit érne meg mire kézhez veszi.
Nyilatkozzatok elvtársak. :)

Robika37

Ismerőse válogatja... mert ha ilyen köszönömös melóból van egy este öt akkor ,hogy senki sem sértődjünk az ismerősök közül nem egyszerűbb kiállni a kapuba és mindenkinek adni egy ezrest oszt kezet sem kell mosni...tudod pontos fizetség hosszú barátság

iy567t72g

Van helyzet amikor szinte bármennyit. :-))

4um5b65d

Szólj ha ilyen helyzetbe kerülnél. :))