Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Jahh és még annyit hogy a fórum színvonala szerintem elég jó!Máshova is ki írtam ezt a kérdést de ott észre sem vették hogy írtam oda....

keri

Mert te érdemben hozzászóltál a fikázáson kívül?

Elhangzott pár jó ötlet, kisbubu is értelmes érdeklődő gyereknek tűnik, még ha tapasztalatlan is.

Szóval aszem világos ki húzza le a színvonalat, és ez nem a kisbubu vagy aki segíteni próbált neki.

mxjj54gxi

Ne húzd fel magad, valszeg bal lábbal kelt a kolléga ma reggel, bárkivel előfordul (segítőkész ember ő is, biztosan ma morcos).
A másik topikon hozzáértők is itt vannak, azért csak itt feleltek neked! :)

Ami a lényeg: kérdezni ne félj akár itt, akár ott.
Ha nem kérdezel, nincs válasz, nem okosodsz.
Felnőtt emberek vagyunk, de mi is sokszor kérdezünk olyanokat, hogy a szakik fogják a fejüket! :)

Csuhás

Bocsánatot kérek kisbubutól! Ha megértem a kérdését, és tudom a választ hidd el beírtam volna.

nvnshmpmn

Na de pont az a lényeg, hogy a síktárcsával együtt kell levenni, nem szabad kifogni.
Nekem is kell még két felfogató tárcsát készítenem, de most megpróbálok öntetni hozzá alapanyagot. Van itt közel öntöde, már egyszer fel is kerekedtem, csak nem volt bent az illetékes, akivel meg lehetett volna beszélni.  
Nekem szigorúan csak használt tokmányaim vannak, mert az új nagyon drága ilyen hobbi szinthez. Így aztán amint elkészült a tárcsa, fent a tokmány, mindjárt a pofák felszabályzásával folytatom. Aki még előtte áll, annak javaslom, hogy csakis köszörülje.

nvnshmpmn

Kisbubu!  
Vond le a legfőbb tanulságot.
Az elmélet és a gyakorlat néha nem fedi egymást[#circling]

s2k5ycubj

Miért kell önteni? Miért nem jó egy 15-20-as vaslemez? Jó móka mert ha vágatsz anyagot és nekiállsz sokat tanulhatsz,pl kést köszörülni mig a végére érsz.

RogerCo

?:) ki beszélt öntésről ?  
Igen 12-es vaslemez a kiszemelt áldozat. Abból szeretnék tokmánytárcsát esztergálni magamnak. Csak még a technológia sorenndel (no meg a kés köszörüléssel is) vannak gondjaim :)
Roger

s2k5ycubj

"de most megpróbálok öntetni hozzá alapanyagot. Van itt közel öntöde, már egyszer fel is kerekedtem, csak nem volt bent az illetékes, akivel meg lehetett volna beszélni." Hát nem én találtam ki.

Csuhás

Ha hosszúkúpos tokmánytárcsa akkor az sajnos nem jön ki még egy 20-as lemezből sem. Valahol 40mm körül van a kúp hossza egy kis EMU esztergán is.

RogerCo

Ez felett teljesen elsiklottam... (Bár nem én írtam)
Nekem rövid kúpos Az EAN.
Új tokmányom nekem sincs csak agyon használt illetve most szerezem be két Nekem újjszerű TOS tokmányt. 160-ok 3, ill. 4 pofás. Ehhez szeretnék csinálni tárcsákat, illteve Fateromak van egy 200-as négypofás tokmánya, aminek külön-külön IS állíthatóak a pofái, ahhoz meg egy 200-as tárcsát.
ROger

s2k5ycubj

Az rossz ügy,ha 160-as átmérőből kell 50mm hosszon 60-70mm-es átmérőt esztergálni,bele fog jönni mire elkészül az biztos.Egyébbként ne tudom milyen hosszú a kúp a gépén,az enyémen 7-8cm.

nvnshmpmn

Én is vastaglemezből vágattam, 25-ösből, ami már készen van.
Itt a fórumon javasolta valaki, hogy inkább öntöttvasból kéne, a rezgéscsillapító hatása miatt, azért gondoltam rá.
Ha mégis a vastgalemez, akkor érdemes előre levagdosni a sarkait, mert az nagyon unalmas meló, mire megkerekíti az ember.

u3xrz0cut

Legalább Téged érdekel a leendő szakmád!!
Az ilyen "fanatikusokból" lesznek a mesterek!!
Ha itt nem kérdezel, érdeklődsz, nem kapsz se hideget, se meleget!
Van aki elfelejti, hogy valahol el kell kezdeni, még akkor is ha számára hülyeséget kérdezel.
Sok sikert kívánok és várjuk a további tapasztalataidat.

s2k5ycubj

Ezek a szakma szépségei!