Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

RogerCo

Ha jól van beállítva a szegnyerged, akár a helyén is egy , a késtartó helyére felszerelt köszörűvel. Persze a kúp szögével elfordítva.

nvnshmpmn

Hát igen. Én is a hasított perselyre gondolok leginkább, hogy ne legyen ütése aztán.
Van CBN lapkám is, meg köszörülni is tudnám, ahogy a tokmánypofákat szabályoztam fel.
Nem tudom, normális-e, hogy ilyen puha a hegye? azt hiszem, vennem kell majd egy márkásabb darabot.
Köszi a tanácsokat![#heureka]

nvnshmpmn

Akkor a köszörű egyben forgatja is a csúcsot?

Csuhás

Ha nem forgatja tegyél rá zsinórt, azzal hajthatod mint ahogy az ősi íjhajtású faesztergák működtek. De a futter és a cbn lapka jobbnak tűnik, ráadásul úgy ki is pucolhatod a csapágyakat.

nvnshmpmn

Azt hiszem, csapágyakat is kell benne cserélni. Ritka nagy rossz az egész, pedig kb. két éves mindössze.

s2k5ycubj

Ha köszörülsz a tokmány lassan forogjon és ne felejtsd el letakarítani a köszörű porát az ágyról!

000000000

Én egy varrógépmotorral és a pici ékszíjával hajtattam a forgócsúcsot a késtartóba meg egy követ fogva a kúpnak megfelelően beállított kéziszánnal végeztem.Próbáltam vídiás késsel  azzal is lehetett finoman leszabályozni.Egyébként  bármilyen motorral meghajtható akár fúrógéppel is csak simán a tokmányra helyezett kisméretű szíjjal.

s2k5ycubj

Különböző hajtásokhoz remekül használható a hajgumin túl és a befőttgumin innen,az O-gyűrű.Hihetetlen mit kibírnak.

3rymb5s35

Valaki akart esztergálni EAN-hoz tokmánymenesztőt.
http://www.expressz.hu/gep-szerszam/femipari/hirdetes-30270499/" TARGET=_fnew>Neki rakok be mégegy linket, hogy hátha jó valamelyik tárcsa.
Ha nem jó, hagyd figyelmen kívül.

RogerCo

Szia, Én (is) akartam/akarok készíteni, ha valakit érdekel átadom a lehetőséget a vásárlása. [#eplus2]
Neked viszont köszönön a figyelmességed.
Roger

nvnshmpmn

Köszönöm a tanácsokat!
Majd csinálok képet a köszörülésről, hátha jól jön valakinek.

RogerCo

Én amikor csináltam az enyémet, csorbán vettem.
A Szegnyeregbe be volt helyezve a csúcs, és a "support" köszörűvel, szépen le lehetett köszörülni, és szép uj csúcs lett. Értelem szerűen a csúcs a körszörű korongtól forgott...
ROger

nvnshmpmn

Nekem is van egy, amit használtan vettem, a csúcsa letört. Viszont egy jobb darab, Skoda gyártmány. Esetleg azt is ki lehetne "hegyezni".

jsugc4fsx

urak!Megtudná mondani valaki,hogy E2N es gép 160as tokmányt elbirja most 125ös van rajta.[#nemtudom]

4um5b65d

Még jó hogy elbírja... :)