Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

[#eljen]
Én is használom a hajfestékes flakont. Nagyon jó, mert kis helyen elfér, állandóan kéznél van.
A présplajzómmal egy problémám van. Domború az a kupak a végén, ahol bele kell tölteni az olajat, így nem áll meg a saját lábán, csak fektetni lehet. De akkor meg elgurul.
Ha a gyárásra kerül a sor, akkor valami más megoldást kell kitalálni. Kicsit laposabbat, de azért ne törje az ember tenyerét, ha préseli az olajat éppen.[#lookaround]

4um5b65d

Rohadt googli, ez mindent tud... :)

4um5b65d

Nincs az a pénz, hogy nekiálljak... :)

4um5b65d

Gondoltál már arra, hogy egy PVC csövet lefenekelsz és abba állítod bele csúcsával lefelé ?
Úgy mint a vázába a virágot...
Én egyébként egy teleszkóposan összetolható szögletes dobozban tárolom.  
Valami nagyobb menetfúró, vagy marószerszám lehetett benne eredetileg. Ha valamennyi olaj ki is csorog az benne marad az aljában.

4um5b65d

Szerintetek ez milyen gépnek , milyen alkatrésze lehet ?
Ha valami értelmes dolgot kitaláltok akkor gyorsan megveszem. KoLala asszonta, hogy csak levélnehezéknek jó.
http://barkacs-ipar.zsibvasar.hu/gepalkatresz/gepalkatresz-3845701.html" TARGET=_fnew>KLIKK

000000000

Hobbistaként azon agyaltam hogyan lehet a forgócsúcsot leszabályozni,mert amelyik csúcs nincs a morse kúp végén is megvezetve hanem csak elöl 2-3 csapággyal főleg a kis méretű 1-2 morse kúpos,egy késelakadás könnyen okoz akár tizedes emozdulást.Nálam 0.8 sikerült.A lényege a dolognak hogy egy varrógép motort tartóbilinccsel ráfogatok a szegnyeregre és az eredeti kicsi ékszíjjával meghajtatom a csúcs forgórészét,egy egyenes követ fogok a késtartóba és a kúpszögnek megfelelően beállítva finoman végigjáratom.Persze lehet más motorral akár fúrógéppel is.
Akinek van még hasznos ötlete írja meg had okosodjunk.

4um5b65d

Azt a csúcsot dobd el. Ilyen mértékű maradandó változás nem engedhető meg. Egyáltalán mi történt ?
Maga a tengely görbült el ?

000000000

A piacon Lengyel árustól vettem egy kisméretű 32mm külső átmérőjű 2-es morsés csúcsot amibe talán 25 mm kűlső méretű csapágy lehet.A tengelyrésze talán 10-es , na ez itt a hiba gondolom vékony a csúcs tengelycsonkja ami a csapágyakban van.Szét nem szedtem de lehet megmunkálási hiba is az egytengelyűséget tekintve.Csak most egy kölcsönkapott órával mértem le, lehet hogy benne volt a hiba akkor is.

Vetesi75

Üdv! Leginkább egy furatköszörű-szerűség  kőszabályozó tartozékára emlékeztet.  

4um5b65d

Látom egyre jár az agyunk. Nekem is ez volt az első gondolatom, csak akkor szeppentem meg egy kicsit, mikor azt írta, hogy csak 7mm-ert mozog az az állítható tengely.

Vetesi75

Ha a 40mm-es hézagból levonjuk a gyémánt kilógását, max. 20mm átmérőjű kő jöhet szóba. Ahhoz szerintem elég is a 7mm elmozdulás. Meg eltudom képzelni, hogy többre is képes lenne, csak bele kellene kukkantani. Látszik rajta, mostanában nem sokat használták.

Vetesi75

Jut eszembe: Nem tudsz valami helyet, ahol árulnak késtartó csavarhoz minőségi kulcsot? Méret #8 és #10 T-kulcsra gondolok.

000000000

Sziasztok !

Két kérdésem van. Az egyik, hogy a kemény tokmánypofát milyen anyagú(kobalt, titán) fúróval lehet fúrni ? (szabályozáshoz)
A másik: E1N eszterga késtartójához a pozícionáló "pöcökhöz" van-e valakinek rajza vagy fotója ?
Köszönöm !

4um5b65d

Sajnos nincs a tarsolyomban ilyen bolt, de a (Forsz Kft , Pécs) helyen régebben láttam a papír alapú katalógusukban.
Esetleg érdeklődj rá. 72/513-974

4um5b65d

Én tömör vidia fúróval fúrtam, de a vidia betétes kőzetfúró is viszi. Ez utóbbit kicsit át kell szabni egy gyémánt koronggal, hogy jobban hasonlítson egy hagyományos csigafúróra.

De ha már a kőzetfúróknál tartunk, valaki megmondhatná, hogy mit jelentenek a fúrókon a piros és sárga festék jelölések. (esetleg más színek is ha vannak)
Melyik való téglához, betonhoz....stb...stb?