Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

u3xrz0cut

[#eljen] látom azért még rémlik valami a fehérvári talirol.....

000000000

A 8-as négyszőgre a 10-es crova jó a 10-esre meg a 12-es vagy csillagkulcs ebben a méretben ,kipróbáltam.

svejk

No lebuktál, az írásodból látszik hogy Te is csak a Gooogle-ből, vagy képről ismered. :)
Ahogy Szatmári György írja, ez bizony 8 féle menetemelkedéshez van kialakítva.

svejk

Az teszkó' parkolóban az eladó sem tudta mit árul.
Csak az volt gyanús, hogy amikor az eladó kimondta hogy ötszáz, a Varga Laci azonnal, alku nélkül adta a pénzt.
Sőt, ekkor már tudtam, hogy nagy érték lehet még így rozsdásan is.[#eplus2]

svejk

Mondjuk nehezítésképpen leretusáltam róla a menetemelkedésre utaló feliratokat.  [#mf2]

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/resz.jpg" TARGET=_fnew>Ez az eredeti kép

4um5b65d

Na látod ezt nem tudtam. Pedig úgy 5 éve volt egyszer a kezemben, de úgy látszik nem figyeltem meg kellőképp. Legközelebb a Google-is megnézem... [#mf2]

Vetesi75

Értem én...  (...)
Napi nyolc-órás használatra kellene. Vannak olyan késtartó csavarjaim, amit szinte a késszár "megfolyásáig" szoktam húzni. Sajnos ez már nem a "levegőszántásos-kapirgálós" forgácsolási technika, pedig anno csak hobbiként indult. :(

000000000

Néha ez a szerencsénk hogy az eladó nem tudja mit árul vagy működik-e.Minap vettem a lomin bagóér egy 18 voltos új akkus csavarozót töltőstöl böröndöstől.Mondja az eladó nem müködik nem viszi a tokmányt csak kerreg.Majd otthon nézem hát kétsebességes váltó is van benne és a kapcsolója volt felesállásba.Semmi baja hálisten.

000000000

Hála és KÖSZÖNET a fáradozásért !!! Akkor majd keresek valami keményebb anyagot.(illetve majd visszaolvasok az edzéssel kapcsolatban) Bár amennyit én használom...

nvnshmpmn

Mennyire nagy gond az, ha a késtartóm talpa görbe?
Az alja jól fekszik a késszán tetején, de ahol a kés fekszik fel a késtartóra, ott lehajlottak a sarkai az évtizedek használata alatt. Ha befogok egy 12-es gyorsacélt, érezni lehet, hogy meghajlítják a csavarok, mikor meghúzom őket.

4um5b65d

Egy kis okosítás.
http://turning.fw.hu/v005.html" TARGET=_fnew>ITT.

Mától a főoldalon kint lesz a mindenkori frissítés dátuma, de csak a technológia,szerszám,vegyes menükre érvényes.

4um5b65d

Az akkor baj, ha beállítod a késed csúcsmagasságát, majd teszem azt kijjebb fogod a kést. Ekkor központ alá kerül a késed csúcsa aztán nem érted, hogy miért törik a leszúró késed.

nvnshmpmn

Na és meg lehet azt javítani valahogy, vagy csak cserélni?

4um5b65d

Egy marós tud segíteni az ügyben.

KoLa

Na ezt már legalább értem, jó kis trükk [#eljen][#eljen]
De ezt a menetreszelőt még mindíg nem tudom hogy kéne használni, és még olyan helyzet sincs, amikor csak ez segíthetne[#nemtudom]