Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Amúgy nagyon príma a késtartóm. Alkalom adtán megcsináltatom valakivel a négykésest is, de ez sokkal jobb. Esztergálok hozzá egy beállító gombát, azzal egy pillanat alatt lehet a késmagasságot beállítani.

nvnshmpmn

Még egy baja van az enyémnek, nincsen hozzá csavar, de egy darab se. Hol lehet késtartó csavart venni? Most 8.8-as imbuszcsavar van benne. Azzal próbálgattam ma. Ez megteszi, vagy ettől jobb minőség kellene?

hostya

Az edzett késtartócsavar lenne az igazi, de...

Hobby célra jó a 8.8-as imbuszcsavar is, csak mielőtt tartósan ezeket alkalmazod, a végére esztergálj egy rövid csapot.
Ha el marad a csapolás, később nem biztos hogy ki tudod hajtani a késtartóból.
A csap átmérője a menet magátmérő minusz 1mm legyen, és legalább 3mm hosszú.
Ha tartós használat után a csap zömül, akkor (idejében) kihajtod, újra leesztergálod.

nvnshmpmn

Köszi, holnap meg is csinálom a lecsapolást.
Aztán a következő dolgom lesz, hogy kipróbálom, mennyire kúpol így, hogy jó lett a főorsó csapágyaim játéka.

KoLa

Ez nem úgy készült! hanem volt nekem régebbről az a négyszögacél amibe bele van marva a 90fokos prizma, a középső kés alatt van,(ez a legfontosabb az egészben!) az a furatkés ami ott van, az egyébként a prizmás késtartóba készült, csak ott a tetején volt hogy kíméljem a leszorító csavarok végeit!
A háromszög alakú betétek 2db-nak a felei, vagyis függőleges szalagfűrészen kettévágtam a négyszögacélt, de nem pont középen, szintén ebbe a prizmás alátétbe csúsztatva!
Azután négypofás tokmányba fogva ugyanezt a prizmát használva , tompa forgócsúccsal nekinyomva felsimítottam, azt ami kimaradt a csúcshelyén azt meg szalagcsiszolón lecsiszoltam róla, és kész!

nvnshmpmn

Nekem is van egy kis prizmám. A felfogó derékszöghöz van egy billenthető asztal, annak a tartozéka. Vsak van az alján egy lap pluszban. De lényegében ugyanazzal a szisztémával lehetne használni azt is. Befogni a négypofásba, stb. Akkor majd azzal megpróbálom.

svejk

Ideiglenesen felraktam a burkolatokat az esztergámra.
6 mm vastag bakelitszerű, kétoldalt gyárilag szürkére festett lemez.
Szerintetek nem maradhatna ez így?  
Lehet nem kellene ezt zöldre festeni, az én szememnek elég összhangos a két szín.
(tudom unjátok, de megint áldottam az 50-es évek mestereit. :( ha a burkolatok szélei álltak elvágólag akkor a csavarhelyek miatt úgy néz ki mintha ferdén állnának, ha a csavarhelyeket raktam szimmetriába akkor pedig tényleg csálén állt a burkolat)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/E2N_alakul.jpg" border=0 style="max-width:970px">

8uup9xs82

EGye fene, megveszem ötezerért a csálé burkolatokkal így lábon.... :)

4um5b65d

F@szkivan, hogy mindenkinek ilyen szépen rendbe szedett gépe van, az enyém meg olyan ütött kopott, hogy ég a pofám.... :(

svejk

Na jó, de Te dolgozol vele!
Én majd hozok egy pár marék rozsdamentes forgácsot, beleszórom a tepsibe és havonta leolajozom a szánokat.
Így fog legkevesebb áramot fogyasztani.

svejk

Amióta elkezdtem összerakni, festegetni, gyagyázni, fogytam vagy 3 kilót.
Meg is ijedtem hogy 100 kg alá süllyedek, holott mindenki tudja, hogy 100 kiló alatt csak karácsonyfadísz az ember.

ra8nsmk6w

Lefesteném,de nem pont ugyanazzal a szinnel. Mivel leszerelhető elem  (burkolat) ugyanazon festékből kevernék egy kicsit sötétebb árnyalatot. A csajok "pusztulni" fognak tőle

csizi

Én így hagynám, szerintem olyan mint a gyári.
Aztán a karokhoz tessék szépen táblácskákat gravírozni cnc-n.
Tudod azon amelyiknek az alkatrészei már be vannak vágva a sarokba![#hehe]

000000000

Nagyon szép darab!Pont most készülök venni én is egy e2n-t!Tudom nem itt a helye,de nem kell valakinek egy 2006-os gyártásévű ,nagyon keveset használt,kifogástalan állapotú Optimum D240x500G mit zubehör???

000000000

Sokat dolgoztál, míg ilyen lett![#eljen]