Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ja akkor már rendben van a leszúrásod...
A töröttről ne tegyél képet, az van mindenkinek :))))

re8jzm80a

Azt hogy érted hogy hátrafelé keskenyedik?

nvnshmpmn

Jó, akkor esetleg a késtartóról, aminek olyan domburú az alja. Én hülye nem csaptam le rá, mikor volt nemrégen egy gyári új a Vaterán![#csodalk]

nvnshmpmn

Magának a pengének a magassága végig egyforma, de a szélessége hátrafelé vékonyodik. Prizmás befogása van.

re8jzm80a

A kés nekem is keskenyedik.5 fokos szöget köszörültem rá forgácstörő nélkül.

nvnshmpmn

Azt hittem, csak nálam törik időnként.[#confused]

4um5b65d

Azt úgy kell csinálni, hogy mindenképp le kell szabályozni, aztán begyűjteni a lóvét, majd közölni az ügyféllel, hogy ez már bizony alatta van a méretnek...... :))))

Egyébként átbaszós a féktárcsa mérése, van hogy szalámira van kopva és akkor a méréssel "lyukra futsz". Azt hiszed még belefér, aztán durván alámegy a méretnek...

4um5b65d

5 fok az elég soknak tűnik.
Milyen széles elöl és hátul a késed ?

szpinya

Kérdés az öreg motorosokhoz (is).
Nézegetem az indikátor órákat, hogy milyet lenne érdemes beszerezni.
Szerintetek az egyszeri kezdőnek amilyen én vagyok melyik fajta óra lenne a legmegfelelőbb.
(mérési tartomány, márka, digit vs analós) meg ilyesmi szempontok alapján?
A digitális jobb-e annyival, mint amennyivel drágább?

svejk

Mesterek!
Vallom, hogy szerszámot, autót, asszonyt nem adunk kölcsön, de most mégis én is szerszámkölcsönért folyamodnék.
Lett ugye ez a kis E2N, mely korához képest elég jól van.  
Már a vételkor látszott, hogy a szegnyereg nagyon jó állapotban van, egyáltalán nem kottyan, viszont a hosszú évtizedek alatt a morsehüvely csak-csak megkopott, felverődött.
De sebaj, a haveromnak van morse hüvely javító dörzsárja - gondoltam én -, meg a mai napig Ő is.
Csak hogy valakinek a 2-est kölcsönadta, vissza is kapta, de nem rakta be a készletbe, így most nem találja. (az 1-es, 3-as meg van neki)

Szóval ha valakinek lenne és kölcsön adná a szegnyereg hüvelyének felújítása erejéig, azt nagyon meghálálnám.

Sokáig nem is tudtam hogy létezik ilyen szerszám, de most hogy tudom csak bosszant hogy pont ezt nem tudom megcsinálni a kis padon :(
Erre szokták ugye mondani, hogy amiről nem tudunk az nem fáj. :))

KoLa

Nekem van 2-s , viszont 4-s kellene!

svejk

Sajnos csak 1, 2, 3 van(volt?) neki :(

svejk

Kereslek magánban, végszükségben elküldöm a szegnyereg belsejét, de gondolom jobb lenne saját magán a padon elvégezni a műveletet.

KoLa

Sebaj, attól még a 2-st elküldhetem[#nevetes1]

KoLa

Ha nem nagy a hiba akkor inkább kézzel kell tekerni!