Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

Átutalom a pénzt, és légyszi küldd el postán.
Írok mélt.

svejk

Készítettem ma egy képet egy fórumtársunk számára a kúpról. A makro felvételen tűnt csak fel a hogy a hüvely palástján látszik a durva oldalazási nyom.
- ugye a gép több cirka 50 éves, sok mindent, a szánokat is felújították.
- a szegnyereg mégsem kottyan, viszont nem szép a kúp belseje
- a hüvely külső átmérője 35,98 mm
- nem szép a kúp felülete

Gondoltam felfúrták az öntvényt, esztergáltak bele másik hüvelyt, de nem megfelelő minőségű anyagból, esetleg nem edzették meg, nem köszörülték a kúpot csak esztergálták.

Persze lehet mindez csak összeesküvés elmélet, különösebben nem is érdekel, nekem így is-úgy is jó lesz, ha más nem ez van alapon.
A dörzsárazásnál és a használat után kiderülhet hogy milyen az anyag, végszükségben én is gyárt(at)hatok hozzá másik hüvelyt.
Összességében eddig egy két bakitól eltekintve meg vagyok elégedve vele, mármint az eddigi felújításokkal, mivel ugye kipróbálva még nem volt nálam a szerkezet.

svejk

Okszi, be is megyek mert pénteken csak 15-ig vannak.

j99i206if

Keskenyednie kell, ha nem akkor beszorul és eltörik. Emlékeim szerint 0.5-1 fok elég mindkét oldalon.

svejk

Vagy szépen játszik vele, és két fogásból szúr le.

nvnshmpmn

Megmértem az enyémen. Nekem 34,99 az átmérője.

4um5b65d

Nem baj az ha nem edzett a hüvely. Sokkal jobban "tapad" a kúpod, ha puhább az anyag.
De ha edzettet szeretnél akkor ültess bele egy levágott csökkentő hüvely darabot.

nvnshmpmn

A csökkentő hüvelyt milyen késsel lehet megesztergálni?
Na nem mintha azt akarnék tenni a forgatómba, csak kíváncsiságból kérdezem.

4um5b65d

Kerámia és CBN lapkával.
Ha többet akarsz vele kínlódni akkor Piros szárú hagyományos késekkel. P10-es jelzésű.

4um5b65d

Bocs... K10-es jelzésű, nem P10-es

KoLa

Akkor kiveszem a csomagból azt az átm 35-s vadiúj de 15 éves, kicsit ütött, kopott lett a hosszú tárolás során! - E3N szegnyereg tengelyt menetes bronzbetéttel, a csomagból és csak kúpos dörzsárat kapsz:)))

svejk

Micsoda pech :(
De hogy veszed ki amikor már a postán van?
Vagy mégse?[#wow1]  [#vigyor3]

svejk

De legalább most már bizonyos hogy felfúrt/felújított az a része is.

svejk

Ne felejtsd, hogy holnap munkanap, bizonyára a posta is nyitva van :)

KoLa

Nincs még a postán, mert tegnap este óta csak ma este tudtam előkeresni, és közben találtam rá erre a cuccra, megy mind a kettő!