Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Fűrészelem kézzel, a fűrészlap bimetáll, elég drága lap. Szóval szépen fűrészelem, semmi gond, de egyik tolásnál leugrik a lapról majdnem az összes fog. Én meg csak nézek.
Ilyen az én anyagom.

4um5b65d

Azért vannak ám olyan anyagok amit csak vidiával érdemes szúrni. Talán azt is ki kellene próbálnod. :)

nvnshmpmn

Van nekem forrasztott lapkás késem, azzal kéne?
Csak marha széles mind. 4-5 mm.

svejk

padarcsapagy kukac freemail pont hu

Már hogyne lenne leírva!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/E2N/csap%e1gyh%e9z.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/E2N/csap%e1gyj%e1t%e9k.jpg" border=0>

4um5b65d

Ha küldesz egy 10 centis darabot akkor megmondom, hogy mivel érdemes szúrni. :)
Egyébként régen, míg nem volt váltólapkásom , szinte csak vidiával szúrtam le.
Gyorsacélt leginkább csak a kisebb rozsdamentesekhez használtunk, ja meg a műanyaghoz, de ott meg csak a nagyobbaknál.

nvnshmpmn

Ha legközelebb üzletelünk, akkor küldök belőle egy darabot. Lassan elfogy, venni meg már ilyt nem fogok megint, az biztos. Én is olyan automata acélt szeretnék majd. Illetve van Érden valami vasteklep, ahol lehet venni gyártásból maradék darabokat, nagyobb átmérőket is esetleg. Nekem olyasmi lenne jó, nem három méter egyben, pláne nem hat. Nem tudom, ismeri-e valaki esetleg az a helyet?
Milyen vékonyra köszörüljem el a lapkás leszúrókést? Majd én is veszek váltólapkást, csak lesem az alkalmat. Használtat kéne, de amit eddig láttam, mind túl magas lenne a gépemhez.

4um5b65d

Gép függő, de 3-nál szélesebbel ne próbálkozz első körben..

nvnshmpmn

Pont annyi a gépkönyvben ajánlott. 0,005 mm.
Sajnos ma nem tudtam foglalkozni az enyémmel, de holnap a mérleges szisztémával megnézem a csapágyhézagot.

nvnshmpmn

Jut eszembe, van a vaterán forrasztható lapka leszúráshoz.
Elég olcsó.
Abból is csinálhatnék késeket.

nvnshmpmn

Majd holnap köszörülök egyet a rendelkezésemre álló forrasztott lapkás késekből, kipróbálom azt is a hátsó késtartóba fogva. Ebből az anyagból gondoltam a forgatóm orsóját készíteni.
Kívül nem is lenne gond, mert csiszolóvászonnal szépen be lehet illeszteni, csak a belső kúptól tartok kissé.

svejk

A http://5mp.eu/web.php?a=hidracel" TARGET=_fnew>Hidracél-nál akár 50 mm-is levágnak bármiből.
Úgy tudom postáznak is, de ez nem biztos, de ha kell valami én esetleg elküldöm Neked.

4um5b65d

Csinálhatsz, csak tudd meg, hogy milyen jelzésű a lapka.

nvnshmpmn

Köszönöm! Ilyen kell nekem. 1-2 métert vennék egy-egy anyagból, de annyi elég is.  
Köszönöm a segítséget, hogy felajánlottad. Alkalom adtán majd megkereslek.

svejk

A főoldalon írják alul hogy postáznak is.
No persze én is elküldöm neked, de gyanítom nekik kedvezőbb a postai tarifájuk.

Én is mindig elindulok 10-15 centiért, de aztán csak nem égetem magam veszek egy métert. Pedig manapság szerintem nem égő, nem érdemes raktározni, meg hát azért is van a lehetőség.
Még a kis emushoz kellett 2 db 4-es megy egy 6-os retesz, vettem mindkettőből 1-1 métert. Mondjuk az jó drága, vagy 800 Ft kilója.

nvnshmpmn

A reteszacélt néztem én is, mikor a fűrészgépemhez kellett volna két retesz az új tengelyekhez. Nagyon drága. Így aztán martam egy 8-as hatszögacélból. Azután találtam egy gyártót, ahonnan az olajjzószemeket vettem. Csak természetesen később, mint ahogy azokat postázták. Na de majd rendelek párat onnan ötöst, hatost, aztán az elég lesz nekem egy darabig.