Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Persze lehet az enyém nem gyári.

nvnshmpmn

Akkor majd egy tüskét csinálok neki és a középső nagy furatánál fogva központosítom, úgy csinálom meg a talpát elsőnek.

nvnshmpmn

Ha ez gyári is, akkor se jó így, hogy a sarkai a levegőben állnak. Nem tudom, minek csinálták ilyenre?

4um5b65d

Valami coll rendszerű tolómérő. Nincs nullás jelzés rajta.

000000000

Van egy két hiányossága ,például hiányzik a kivehető ágyrésze/ itt egyébként 300 mm forog el/valamint egy fogaskerékpár a főorsó mögött amit excenrikus tengellyel lehetett bekapcsolni ekkor a tokmány mögötti fogaskerék reteszelését oldva a főorsó 1 : 6 lassítással forgott,ez kellett a menetvágáshoz.Valamint a keresztelőtolás a vonóorsón levő hasított kúpos persely kopása miatt nem működik,ez szoritotta meg a vonóorsót és forgatta a keresztszán hajtását.

nvnshmpmn

A maga idejében biztos modern gép lehetett, hogy ilyeneket tudott.

fisrcxuk3

Én az öreg eán-om görbe késtartóját már nem akartam vékonyitani , simán fejjel lefele betettem a prés alá, mind a négy sarkát egyenként préseltem a megfelelő méretig !

nvnshmpmn

Jó megoldás, akkor csak minimálisan csökkenne a vastagsága, csak annyival, hogy szépen fel lehessen szabályozni a belső részét.

svejk

De szerintem fel kellene dobni a pénzkeresőbe.
Vannak itt sokan akik nagy gépen dolgoznak. Akár fusiban is legyártanának egy újat. Ha gondolod társulok és nekem is kellhet egy.  
Volt vőtársam mondogatta: " A van-tól nem kell megijedni" :)

svejk

Az arretáló helyét majd belemarnám itthon, mert ugye nem biztos hogy mindegyiken egyforma helyen van :(

svejk

http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/alkatreszek/eszterga_kestarto_95mm_e2n_1473590227.html" TARGET=_fnew>Ezen is ott van a körkörös esztergálás.
Akkor ilyen lehet az eredeti.

svejk

Hmm.. csak meg néztem az enyémet is.
Azon is meg van a váll, de mindössze 0,2 mm.
Bocsi az eddigi téves információért! [#oooo]

svejk

De ott meg 16 vagy 32 lenne.
a képen az egész osztások mérete sem állapítható meg.
Ha meg lesz feltétlen számolj be róla!
Valami furmányos méretrendszer, lehet a marslakók hagyták el csészealj szerelés közben :)

nvnshmpmn

Lehet, hogy az enyémen is csak akkora az a váll, csak kb. mondtam tegnap. Szerintem csak annyi jelentősége van, hogy nem súrolja a késszán tetejét akkora köríven, mint amekkora a sarka, mert az egy idő után csúnya lenne. Így meg nem látszik, mert csak alatta van a nyoma.
Megpróbálom rendbehozni az enyémet, ha nem lesz jó valami, akkor lehetne csináltatni is. Sajnos a 2 db még nem túl nagy széria, tartok tőle, nem lenne olcsó.

sasi

Az osztás coll-ban van, és az 12-es számrendszeren alapul, a tolómérő száron egy osztás 1/12”. Hogy ez aztán milyen coll?