Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

szpinya

Minden nekem se megy egyszerre.
De tervben van....anélkül még az állóbábot sem tudnám feltenni rá.

szpinya

A "műhelyt is a napokban dobtak kőré.

4um5b65d

Ezt a gépet csak nem hobbiként vetted ?
Biztos, hogy jó lesz ez neked ?

4um5b65d

Lehet, hogy Vetesi kollégának van igaza és az a kapcsoló egy féket működtet.
Ha a külön kapcsoló elindítja a motort akkor más nem is nagyon lehet.

szpinya

Majd az idő eldönti.  
Nem akartam abba hibába esni, hogy veszek egy kicsit, aztán egy nagyobbat, aztán egy még nagyobbat stb.....stb...
Így olcsóbb, meg kevesebb macera.

Alapvetően a nagy elfordulási átmérő a fontos számomra, a +3 méter szán az csak grátisz volt.

iy567t72g

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy technikai jellegű kérdésem. Valaki tudna segíteni, hogy EAN 1000 esztergám főorsóját, ill. főorsó csapágyakat, milyen módszerrel tudom beállítani?

Próbálkoztam többször de sajnos a tokmány felőli csúszócsapágy hézaga rendere megváltozik. Valamit biztosan rosszul csinálok.

4um5b65d

Azért egy nagy gépet felszerszámozni sem olcsó mulatság. De ha konkrét munkára vetted akkor bejöhet a dolog...

279nwbpsa

Kint babrálok a műhelyben éppen és megnéztem az imént ezt a kapcsolókar-kuplung témát.
Marhaságot mondtam. :(A kereszt előtolással volt gond annak idején és azt kellett állítani.
Már régen volt és rosszul emlékeztem.

4um5b65d

Jut eszembe, van valami 30-32 mm szélességű pofagarnitúrám fölösbe, hátha a bazi tokmányodhoz való.

szpinya

"De ha konkrét munkára vetted akkor bejöhet a dolog... "

A próféta szóljon belőled. [#smile]

szpinya

400-as tos tokmány

4um5b65d

Nem tudom milyen tokmányhoz valók, csak méret alapján lehet beazonosítani.

szpinya

Az előtolások szerencsére mennek, mind a 3.
Igen ott is van kuplung, de szerencsére jó.

szpinya

Itt a fórumról  nemrég vettem hozzá fordított pofákat, de most nincs nálam se rajz se pofa.
Majd holnapra jól előkeresem.

vjanos

Az utolsó másfél méter szánra teszel egy lapot, azt van egy masszív műhelyasztalod is [#circling]