Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Logikailag helytelen amit írsz.
Nézd csak meg a főorsódat zseblámpával, nem teljes hosszában megy végig benne a kúp, mintha rövid lett volna a késük.

nvnshmpmn

Úgy még nem néztem, csak az ujjamat dugtam bele.
Majd megnézem holnap, úgyis levettem róla a tokmányt.

4um5b65d

Wolfram karbiddal vannak ezek megoldva nem vidiával, ha jól tudom. A vidia egy állócsúcsban szanaszét törne.

svejk

Gyanítom, a #18277-szerint felesleges volt tovább esztergálni, illetve valószínűleg pont azon a helyen van a kúpos belső gyűrűjű főorsócsapágy és nem akarták gyengíteni a csőtengelyt.

nvnshmpmn

Nekem is olyan van hozzá. Azt hittem, vídia, de legalább ezt is tudom mostmár.

svejk

Milyen holnap? Nyomás ki a sufniba pizsamába! :)

Robika37

Ez a bronzos egy keményfém hegyű csucsu volt szebb napjaiban. A keményforrasztás és a vidia maradékát látod rajat

nvnshmpmn

Értetek bármit! Csak nem a sufniban van, hanem négy utcával arrébb[#vigyor2]

svejk

És te is az esztergához kaptad?
Akkor ezek eszterga-köszörűk?:)
Vagy csak a raktáros amikor csomagolta Kőbányán a kellékeket már túl sok Kőbányai Világost ivott és elkeverte a köszörű tartozékaival :)

Robika37

De nem biztos...-D

svejk

Lemaradtál vazze fényévekkel, már rég megfejtettük. [#wave]

nvnshmpmn

Senki nem tudja, mi a szakszerű neve annak a kis flexibilis csőnek, amin a hűtőfolyadékot spricceljük? Illetve hol lehetne venni egyet?

Robika37

Az nem morze kúp :-(( sajnos

mxjj54gxi

Oké, de valami akkor sem kerek.
A felsorolt gépeken mindhez ott van ugye a patronbehúzó, mint Laslie eklatáns példája.
A behúzó egy cső, aminek belső menete van, az húzza meg a patront.
A patronhoz jár egy patronillesztő.
Ez kívül morse, belül meg a patron kúpja. Ezt be kell tolni a főorsóba, majd ebbe a patront.
Rövid morse, addig rendben, de ezt a cuccost hol zavarná a váll nemléte?
Rajzold le, a vállal nem nyerünk semmit, hiszen a váll mőgé (hátulról mőgé, azaz felőlünk nézve elé) úgysem lehetne bejutni mondjuk a patronbehúzó szárral, a szárnak el kell férnie a főorsófuratban végig, ha azt a kúpot vállnélkülire drehálták volna, akkor is pontosan ugyanakkora átmérőre jutnánk, mint így vállal, csak akkor a főorsóba bemenne nemcsak a rövid kúp, de a hosszú is, mert nem akadna meg a vállban, a csőben meg elfér a vége.
Vagy valamit nem értek.....

4um5b65d

Jó ha van egy váll a főorsó kúp után, mert az azt jelenti, hogy a kúp kisebbik átmérője ki tud futni az oxigénre. Magyarul egy védő átmérő az a váll.
Amikor beteszel egy a főorsó furattal közel azonos átmérőjű rozsdás rosszt a főorsóba az nem a főorsó kúpod kifutó élét fogja basztatja mikor rázkódik bent az anyag.