Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Már megint beletrafáltál, ugyan honnan tudod te ezeket? :)

Szóval így néz ki a főorsóm.
(a #18287-beni második veltevésem az elgyengítésről hülyeség volt, épp ott van legjobban elgyengítve a "belső vállal")

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/f%f5ors%f399.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/f%f5ors%f3%20E2N.jpg" border=0>

4um5b65d

Amúgy van egy jó módszer ahogy érdemes megcsinálni ezt a burkolatot.

A két csavarral felteszel egy kis négyszög anyagot amiben függőlegesen van 1-1- furat.
Ebbe a furatba teszel felfelé 1-1 stiftet, majd a stiftekre teszel egy egy feléd eső kart aminek mindkét vége egy furatos szemben végződik. Az egyik végén a szem ugye ráül a stiftekre és el tud fordulni rajtuk.
A kar másik végén levő szemhez is csinálsz egy ugyanilyen kis négyszöget stifttel, de a stiftet felülről lefelé dugod bele. Ezen utóbbi négyszögekre teszed a plexit. Így kapsz egy balra jobbra ivesen "eltolható" burkolatot, plusz még ha az egyik stiftet kiakasztod akkor kinyithatod a burkolatot, mint egy ajtót, vagy ha mindkét stiftet kiemeled akkor meg lejön az egész burkolat.

Béni

http://www.locline.com/_doc/loc-line-2010-brochure.pdf" TARGET=_fnew>Katalógus ITT.

Ez nem egy konkrét cső, ez egy moduláris rendszer. A kedved szerint építed. Érdemes csomagokat venni, olcsóbban jön ki.

mxjj54gxi

Na de ez alapján a rajz alapján ebbe egy hosszú kúp is akadálytalanul be kéne menjen, mert a beszúrás hátsó végénél a kúpnak már vékonyabbnak kéne lennie mint a furatátmérő

4um5b65d

Á, az csak a rizs része volt.
Valójában ez csak a köszörűkő kifutása miatt van.
Persze ha forgácsoláskor engeded a tokmányba a hűtőfolyadékot akkor ennél a beszúrásnál tovább nem megy hanem elkezd vissza felé folyni.
Nem megy ki a lé a főorsó túloldalán.

nvnshmpmn

Laslie! Te olyan jókat tudsz mondani![#taps]
Pontosan ezen törtem a fejemet, hogy milyenre kéne csinálni, hogy pl. a négykéses késtartót lehessen forgatni is. Jó ötlet, van hozzá mindenem itthon, meg is csinálom a hétvégén. Különben az osztófejhez már készül a talprész. Most szabályzom éppen, hogy sík legyen.

4um5b65d

Nálam a főorsóba közvetlenül nem használnak morse kúpot. A főorsó kúp ISO szabványos és minig kell egy közdarab és csak abba rakható hosszú kúp, de az is jócskán túllóg a közdarabon.

mxjj54gxi

4um5b65d

Remélem jól csinálod a szabályozást.
Egyetlen egy mód van csak hogy jó legyen.
Mindenre gondoltál ?
A cső már fel van rá hegesztve ?

nvnshmpmn

Köszi Béni! Majd nézek egy csomagot magamnak.
Csináltam én, de persze nem ilyen flexibilist, csak állítani lehet egy rézcsövet le-fel, meg forgatni is, de ha gyorsan kell odébbállítani kicsit, akkor ez nem túl célszerű.

mxjj54gxi

Nekem az emuban például morse 4-es

svejk

A rajz az rajz, de látod Atti19-nek is elakadt.

nvnshmpmn

Még nem ott tartok.
10mm vastag anyagom van talpnak, de azt gondoltam, nálam minden kicsit kisebb lesz, ahogy az egész gép is.
Ennek az alját síkolom le, ez a felület fekszik fel majd a kéziszán tetejére.
Ha ez nem fekszik rendesen, akkor nem érdemes az orsóháznak a helyét kimunkálni.

4um5b65d

Nem is jó az ha közvetlenül egy hosszú kúp rakható a főorsóba. Nem lehet belső menetes csővel behúzni a szerszámot, vagy csak sokkal kisebbel.

mxjj54gxi

Mert szerintem ezek már fel lettek javítva, és akkor behátrál  kúp, nem hagyva helyet maga mögött