Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Arra nem gondoltál hogy készítesz magad "T" kulcsot ha nem kapsz készen, hasonlót mint a tokmánykulcs csak belső négyszöggel.Hegeszteni sem kell ha pofásabbat akarsz.

4um5b65d

Ez egész biztosan menet reszelő. (sérült menetek javításához)
A végekről hiányzik egy "egység" ami belső menetekhez való alkalmatosság.
Jó nagy hátránya, hogy minden emelkedéshez külön szerszám kell, de a bolti áruk elég magas ahhoz, hogy valakinek teljes készlete legyen. Legatyásítóan magas az áruk.

4um5b65d

Ja, már megmondták előttem a tutit. Minek fárasztom magam... :(

KoLa

Én ezt a tüskét nem láttam a talin, de az tuti hogy visszafelé tilos húzni, és ezen a közepétől ellentétes irányban állnak a fogak, az üregelő tüskét csak átnyomjuk a kezdő méretű üregen és a végén át kell hogy essen rajta!és a fogak is egymás mögött állnak  
 tehát ez valami tésztakészítő gép készítéséhez jó lenne ha kettévágnánk középen:)))

KoLa

Ha üregelő tüske akkor minden lépcső egyre nagyobb

nvnshmpmn

Jó ötlet. Nekem még nagyon új, ma spricceltem vele másdorszor, mióta megvettem, így még nem folyik belőle az olaj. Ez a lefolyócsöves módszer nem jutott eszembe. Nekem az volt a gondolatom, hogy esztergálok egy kis talpat, mint egy hamutartó, csak kisebbet, amibe bele lehet állítani az aljával lefelé. Na de majd meglátjuk, ez a legkisebb problémám egyelőre.[#wink]
Ma kipróbáltam a gépemet. Nagyon szép felületet csinált oldalazásnál is, meg palást sztergálásnál is. Eddig a hosszesztergálásnál nem "menetet" vágott, hanem kis S alakok rajzolódtak a felületre, de most szinte fényes, sima végig. Megszünt az a jelenség is, hogy barázdákat hagy a kés a felületen. Gondolom, ahol kicsit keményebb anyagrész volt, ott eltolta a késtől az anyagot, mivel lógott a csapágy.
Kipróbáltam a leszúrást is az első késtartóból. Nagyon szépen viszi, kis kunkori szalagszerű fotgács jön le az anyagról. A késemet viszont eltörtem. Rájöttem, mitől tört el. Elgörbült a forgócsúcsom tengelye. Ez valami csinálmány, olyan nagy, egybeszabott kúppal, meg a tüskéje se egy gyári darab. Szóval nagyon szép felületet hagyott maga után a kés, halkan, suhanva vitte az anyagot, majd hirtelen, minden előjel nélkül beleállt a hegye az aanyagba. Se berágódás az oldalakon, se semmi más, csak egyszerűen mintha beleszúrtam volna oldalról az anyagba. Nem a tokmány közelébe szúrtam le, hanem onnan kb hatvan milliméterre, de a csúccsal megtámasztva. Nem akartam leszúrni, inkább csak beszúrni, hogy maradjon még átmérőben 10 mm, aztán lesorjáztam volna az éleket, majd kifúrtam volna egy tizes fúróval. De így jártam vele.  
Na, ezt csak azért írtam ilyen részletesen, hogy ilyen forgócsúcsot nem szabad használni. Ki is dobtam. Majd veszek egy Skodát, nem sajnálom rá a pénzt.

000000000

Ezen  a menetreszelőn  nem 8 féle menetemelkedés van kétirányba 4-4 ?

KoLa

Menetreszelő?!!! hogy kell ezt használni?

u3xrz0cut

na ne mááá..... tésztakészítőhöz??!!!

u3xrz0cut

nálad a pont, mert minden oldala más menetemelkedéshez van...!

KoLa

minek is nevezik eperlevél?

Vetesi75

De gondoltam. Arra is gondoltam, hogy két arasznyi CrV3 vagy CrV4 anyagnak való utánaszaladgálásom többe kerülne, mintha megvenném készen a kulcsot valamelyik webáruházban.

nvnshmpmn

3/8-os crova fej négyszög része nem jó a csavarra véletlen? Nem tudom, csak egy ötlet volt hirtelen.

hostya

Mifelénk úgy hívják népiesen hogy: sifri [#vigyor2]

Vetesi75

Sajnos annak csak 9,6mm körül van a belső laptávja.  :(  Viszont az 5/16-odosok közt lehet megérné keresgélni, mert az majdnem 8mm-es.