Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Á, dehogy! Taktikus voltam inkább. Hagyom a szilikont megkötni holnapig.[#vigyor2]

4um5b65d

A kutyafáját, hát hogy nem érted.... :)
Tudom is én egy 90-120 fokos kúp a vége aztán van benne egy 1-es furat. Ez a legegyszerűbb megoldás.
A jobbak szintén kúposak, csak még egy zárógolyó is van a végükben.
Amúgy fém a fémen tömít mikor a csúcs benyomja az olajzószem golyóját és a kúp "befeszül" a furatba.
Nem azt mondom, hogy ez egy libero ami sosem engedi ki a folyadékot, de egy kevés olaj kell a géptestnek is.
Azok az olajzószemek némileg jobbak amin belül is van egy negatív 120 fokos bevezető kúp, azzal könnyebb betalálni a lyukba.
Ami ott van a listában kettővel feljebb egy menetes zsírzógomb, az talán ilyesféle.

4um5b65d

Az érdekelt volna, hogy mikor kellene elvileg nyitva tartanom , papíron. :)

nvnshmpmn

Nekem a gyári olajzógombok vannak a gépen, azt párosítottam össze a présolajzóval, amit pontosan onnan vettem, amit Te linkeltél be egyszer. Nem egy rettentő összeg, kb. négyezer forint volt, ha jól emlékszem. Kipróbáltam, de tényleg nem megy mellé az olaj. Nagyon prímán belespricceli, ahova kell. Csak egy sima kúpos kis vége van, semmi különös.

nvnshmpmn

Sajnos ebben nem tudok állsát foglalni.[#pardon1]

nffab2gnr

A jövő szombaton

nvnshmpmn

Na Laslie, dolgozhatsz a jövő szombaton is ezek szerint.[#wave]

4um5b65d

Köszi. Te honnét tudtad ? :)

4um5b65d

Tök mind1, így is úgy is dolgozom mindkettőn, meg még vasárnap is mindkettőn... :(
Csak így sokkal könnyebb leb@szni az ügyfelet ha rossz napon csenget.. :)

4um5b65d

Egyébként most jut eszembe, hogy ha sokaknak kellene ilyen présolajzó akkor valaki felvállalhatja, hogy legyárt egy kisebb tételt.
20db-ot már ki lehet hozni 2000Ft/db-ból.

nvnshmpmn

Én amatőr vagyok, abból i kezdő. Mennyi lenne a haszon kb. egy db. olajzón? Én belenéztem, nem olyan egyszerű szerkezet ez, lenne vele macera, mire elkészül, de lehet, hogy csak nekem tűnik ilyennek.

svejk

Hmm, hát végül is, hogy egyszerű, még jó lehet.
Ilyenek voltak eredetileg, beütősek, de nem találtam már sehol.

svejk

4um5b65d

Szerintem az anyagköltsége 250Ft, de ez csak hasra csapás.
Át kellene gondolni, hogy mit miből lehet megcsinálni.

svejk

Akkor az 1-es furatú csöcs lenyomja a golyót, persze a golyó el is zárja az olajzó furatát, de ha elkezded a préselést akkor a nyomás még jobban beljebb nyomja a golyót, és megy be az anyag. Közben a csöcs külső kúpos felülete tömít a szem furatában, ahol gyakorlatilag alaphelyzetben a golyó van.