Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nincsenek jó híreim.....
Közel van a 100-hoz azon fórumozók száma akiket amiatt zártak ki a fórumról mert nem szégyellték magukat eléggé amiért nem tudták , hogy mi az a présolajzó.

Szerintem linkeld be gyorsan http://www.szerszambirodalom.hu/196-zsirzok-zsirzo-es-olajzo-szerszamok-+-kiegeszitok/18020-pumpas-zsirzo-univerzalis-csatlakozoval-35cc.html" TARGET=_fnew>EZT az oldalt, így mindenki látni fogja, hogy Te tudtad, csak elfelejtetted.

Szóval ugyanilyen az olajzó is csak más a feje.
A vékony cső teleszkóposan becsúszik a vastag csőbe, miközben a vékony csőbe egy kis dugattyú is becsúszik ami a vastag csőhöz van belülről rögzitve.
Ezáltal a vékony csőben levő olajmennyiség nyomás alá kerül és kipréselődik a cső végén. Ha épp egy olajzó szemhez tartod akkor benyomja a golyót és bejut az olaj a helyére.

000000000

Halo..halo
Esetleg valaki otthon van HUNOR 712 vezérlésben??
Köszönném! Üdv.

svejk

Olyan, csak más...köszi!
Azonnal kérek egy pontos linket, képet, műszaki rajzot, anyja nevét három példányban... mert különben neked kell megvenned és postázgatnod.  
Jó lesz ahhoz a D2A szemhez is???

4um5b65d

Van itt drágábban is....
http://www.zolvik.hu/?termek=6" TARGET=_fnew>ITT NI.

szpinya

Ha felírom 100* egy táblára, hogy présolajzó akkor maradhatok??? [#ravasz1]

Ui: Köszönöm.

4um5b65d

Pont ilyen szemhez valók ezek a másik fejű olajzók.
http://www.zolvik.hu/kep-termek/olajzogolyo2.jpg" border=0>

4um5b65d

Nem én döntök... majd a modi megmondja.

nvnshmpmn

Ma beállítottam a csapágyaimat, de már nem volt időm a próbaesztergálásra. Alumínium laposvasam nincsen, mivel már rég elcseréletm fából vaskarikára, így egy 12-es köracél darabbal, meg persze kalapáccsal végeztem a műveletet. Nem kellett nagyon erőltetni, inkább csak kocogtatás volt. Elsőre túl szoros lett, kézzel nehezen forgatható volt, de aztán visszavettem kicsit az előfeszítésből. Így jónak tűnik. Még este visszaszereltem a fedelet, szépen eltömítettem piros szilikonnal, de már nem volt időm, kedvem a próbához. Szerencsére itt a hosszú hétvége. Letesztelem alaposan.

nvnshmpmn

Én is vettem présolajzót. Megéri az árát, mert enélkül egy kínlódás az olajozás. Nálam a hossz szánon nincsen gyárilag belefúrva olajzószem, így azt tervezem majd megcsinálni. Szem már van. Majd leszerelem a szánt, aztán beleépítem. Tettem rá filcet, így nagyon jó lenne, ha az olaj a filc mögött kerülhetne a csúszó felületek közé.

4um5b65d

Mikor kell ledolgozni a hétfői napot, nem tudod véletlenül.
Mióta itthon dolgozom sosem tudom mikor vannak ezek a hosszú hétvégék.

svejk

Az ilyent azt látom, ezt tudnék venni, de milyen az a másik fejű?
Nem éjtem, nem éjtem :(  
Csinálhatnál alkalomadtán egy makro képet a Tiéd fejéről, és az olajzó szemeidről.
Valami gumis végű, hogy nem megy mellé?

svejk

nvnshmpmn

[#nevetes1] Ha úgy vesszük, én is itthon dolgozom. Nálam is egybefolynak a napok. Akár a vasárnap is lehet munkanap, elszakadtam én is ettől a hivatalos munkarendtől.
Dolgozzuk le mondjuk holnap.[#confused]

svejk

Micsoda acél idegeid lehetnek!!
Tudod mikor bírtam volna ki hogy ki ne próbáljam. :)

nvnshmpmn

Hogy értve?
Hol vettem?