Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Robika37

nvnshmpmn

Apropó!
Van nekem húzott anyagom, de ezen kívül nem tudom, milyen minőségű. Nagyon rossz, az biztos. Egyszerűen nem lehet, csak barázdásan megesztergálni. Leszúrásnál meg kész tragédia. Szépen, halkan suhan benne a leszúrókés, aztán egyszer csak egy rettenetes hang és már el is törte a kést. Mikor tüzetesebben megszemlélem a ronscokat, találok olyan kis darabkát, mint valami zárvány féle. Mikor odaér a kés, kifordítja az anyagból azt a szemcsét és letörik.
Milyen anyag lehet ez?

nvnshmpmn

A rosszvas lehetőség már bennem is felmerült.

mxjj54gxi

Például biztonsági rácsnak való, azt csak hegeszteni kell

nvnshmpmn

Ez igaz, annak valóban jó lenne. Szerencsére nincs sok belőle.

000000000

Ha nincs elég hely fölfelé a műhelyben,lefelé még mindig lehet ásni...[#wave]

4um5b65d

Lapkás késsel próbáld, lapos hosszan elnyújtott forgácstörővel. A csúcsokon gyémánttal köszörült r=0,2 rádiusszal, hogy ne képződjenek szőrszálak.
Valószínűleg a közepe felé már kicsi a vágósebességed , így egy kicsit nagyobb fordulattal próbálkozz.
Kicsi az esélyed, hogy zárványos legyen, inkább berágódik az anyag és ezt érzékeled annak.

svejk

Ledobáltam a földre őket. :) (a fúrógép nem ez de hasonló méretű lesz)
Hát lehet van benn valami amit mondtál...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/toliga/toliga.jpg" border=0>

svejk

Én szeretem húzogatni...bár jobb ha más húzogatja. :))

svejk

Aknában szétrohad minden. Egyébként most lett betemetve a fele mert a jó fasza szocreálos beton nem bírta a föld nyomását és az oldala bedőlt. :(

4um5b65d

Fordítsd meg a sorrendet.

svejk

Egyébként ha fúrás közben kell köszörülni akkor féltérdere ereszkedem. No nem más, hanem a köszörű előtt. :)

svejk

Próbáltam, rosszabb. :(

nvnshmpmn

Oké. Próbálkozom, ugyanis pont ebből a negyvenes átmérőjűből lenne a forgatóm tengelye. Csak így azt a belső kúpot nehéz lesz megcsinálni. Nem baj, megpróbálom. Ha nem lesz jó, veszek valami normális anyagot hozzá.

4um5b65d

A két köszörű egy magasságban és átforgatható kivitelben?