Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Egyébként a hagyományos jobbos előretolt élűből tudsz balos kést csinálni, ha a tengelye körül elforgatod 90 fokkal. Nem az igazi, de majd nem mondjuk el senkinek, ha kiesik a lapka.

nvnshmpmn

Kösz a képet. Így már világos. Majd megpróbálom.
Ma kipróbáltam a tegnapi tanácsodat a leszúró késsel kapcsolatban.
Csak úgy kézben fogva, egy kis kő segítségével csiszoltam a sarkára rádiuszt. Nagyon jó lett, igen szép felületet csinált abban a rossz anyagban is. Harmincas átmérőt szúrtam le vele, a közepében egy hatos furat volt.
Különben mivel szokás ezt a rádiuszt rátenni az élére? Talán gyémánttal? Van egy olyan fazékkő formájú gyémánttárcsám, csak még nem fogtam be eddig.

nvnshmpmn

Na, az biztos is, hogy nem szólok senkinek. Vettem már nagyon príma védőszemúveget, eshet nyugodtan, nem probléma.

4um5b65d

Régebben nem volt gyémánt aztán a sima szürke kővel tettük rá. Gyémánttal finomabb dolgokat lehet csinálni. Én egy 12mm szélességű gyémánt korongnak a palástjával csinálom.

nvnshmpmn

Ez olyan leszúró penge, ami minden irányban keskenyedik. Csak az elejét kell megfenni. Élmény vele dolgozni, már amennyit én használom.

4um5b65d

Akkor ezért törik a késed.
Annak nem elég csak az elejét fenni.
Nyakban vékonyítani kell , különben beszorul.

nvnshmpmn

Komolyan?
Azt hittem, ez direkt azért ilyen, hogy ne tudjon beszorulni.

4um5b65d

Azon a pengén csak az aláköszörülés van kialakítva.

nvnshmpmn

Puff neki! Át kell értelmeznem az egészet.
Mit gondolsz, az én gépemen miért nincsen hossz nóniusz?

4um5b65d

A piros kontúr vonalat figyeld...
Felülnézetben így kell kinéznie. Talán nem kell ennyire összetartania, elég egy kisebb szögérték is.

http://turning.fw.hu/s001-s010-----/s007_b.jpg" border=0>

nvnshmpmn

Ez az egyik, amit nem értek, a másik, hogy van nekem rajta olyan, hogy az előtolás automatikusan leold ütközésre.
Ugyanakkor az ütközője meg nem állítható finoman, csak akkora lépésekkel, ahogy engedi a fogasléc feltenni.

nvnshmpmn

Na ez az. Nekem gyárilag így keskenyedik végig.

nvnshmpmn

A legeleje mondjuk három milliméter széles, a hátulja meg már csak kettő.

nvnshmpmn

Nincsen képem róla sajnos.

4um5b65d

Lespórolták. Pedig nagyon jó dolog.
Esetleg vegyél hozzá egy digitális tolómérő elvű mérőegységet.
Vaterán már egész jó árban hozzaférsz, de az UniMax-nál is lehet kapni.