Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Jó sokat nőttél mióta nem láttalak. :)

4um5b65d

Mindig is éreztem valamit a levegőben...
Most már tudom: Itt nagy emberek vannak...[#nevetes1]

mxjj54gxi

Azé' a Pistire én is kitekert nyakkal nézek fel!

Amúgy tetszik ez a liftes ötleted.
Kár, hogy nálam ehhez kicsi a belmagasság

nvnshmpmn

Januárban leszek 47 éves. Van benne valami, amit mondasz, mert gyanús nekem, hogy kisebb vagyok valamivel, mint ezelőtt. Egyszer meg kéne mérni magam valami hitelt érdemlő módon.
Különben én egyszer láttam már eredetiben egy kétméteres tolómércét.

svejk

Fektesd el! [#crazya]

4um5b65d

Akkor talán jó lesz a terved, én annyival kiegészíteném, hogy ne csak ez a fel le mozgásod legyen, hanem minden gépet egy hosszabb karra tedd rá és úgy mint egy könyvnek a lapját ki tudod hajtani a garázs "közepére"
Vagy éppen ki tudod hajtani egy asztal lapjára.

4um5b65d

Ha egyszer úgy érzed, hogy beleférsz az 1 méterbe is akkor tudok segíteni mérőeszközben. :)

svejk

Nálunk van(volt?) 2500-as, a forgattyúcsap távolságokat mérték vele gőzösön.

4um5b65d

Így van, lehet olyan mechanikát is kitalálni ami fektetve teszi a plafonra a gépet. Csak karok kérdése az egész.

svejk

Ez a kar talán köszörűnél nem túl szerencsés. De ez csak hirtelen felindulás volt, meglehet nem lesz ebből semmi. :(

mxjj54gxi

Pistit, vagy a belmagasságot? [#wink]

ESZEDBE NE JUSSON VÁLASZOLNI!!  

svejk

Robika37

Kérdés: ha fúrsz és gyakrabban kell élezni a fúrót mert kicsiptél valami "kellemes" anyagot akkor húzogatod....?

4um5b65d

Nem úgy gondoltam, hogy a levegőben álljon a gép.
Letalpalod valamire.
Aknád nincs a garázsban, alulról is felhúzhatók a gépek.

mxjj54gxi

Tegye a gyémántosat a fúró alá, és a rendeset külön. Ezek ritkán kellenek egyszerre, de mégis helyet spórolt a megoldással.