Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

e7c897sd8

Aki linuxot használ annak az "Evince" pdf nézegető szépen megnyitja.

Windows alá is megtaláltam http://live.gnome.org/Evince/Downloads" TARGET=_fnew>  itt.

Ingyenes, szabad szoftver. Használjátok. ;-)

svejk

Nálam is megnyílik rendesen az első utamba akadt IrfanView verzióval.

lari

Egy profi eszterga szerszámcserélő megvalósítás, ahol a szerszámtárat nem emelik ki, és nem kell hozzá pneumatika, csak egy servo motor.

http://www.indexingtechnologies.com/catalogs/%28PI-49e%29%20Product%20Information%20for%20TYPE%200.5.480.5xx.pdf" TARGET=_fnew>sauter szerszámcserélő

svejk

E2N felhasználók!
Hogy működik eredetileg a kapcsoló(irányváltó)kar?
Először jobbra el kell tolni a szánszekrénytől és utána lehet fel-le kapcsolni?
Látom a rajzon és itt előttem is hogy rugó ellenében van 3 fix állása, de ez most nekem le van hegesztve fixre.
Lehet, hogy eredetileg nem arretáló irányváltó kapcsoló volt az ágy végében elhelyezve és azért kellett ez a plusz arretálás?

Vetesi75

Szerintem olyan , mint az E3-é - idáig azzal találkoztam. Gondolom az okból, mert ha a Ganz-kapcsolóban kicsit kopik az arretáló, akkor nem tartja meg rendesen a kar súlyát. Ilyenkor jobbra forgatva a gépet néha el-el tűnik az egyik fázis a főmotorról.

mxjj54gxi

akkor frissítek én is

hostya

"Először jobbra el kell tolni a szánszekrénytől és utána lehet fel-le kapcsolni? "

Igen jól gondolod.
A lehegesztett + kiherélt kapcsolókar esetén, ahogy  © Vetesi75 is említette,az ágy végében a  Ganz kapcsolónak kell megtartania a kapcsolókart.

Az eredeti megoldásnak az a célja hogy megvédje az esztergályost a véletlen bekapcsolástól. (véletlenül hozzáérek, nekimegyek... stb)
Jobb ha visszaállítod most az eredeti állapotot, ui. ha így szokod meg, és később alakítod vissza, akkor menetvágásnál, pl. fenekes furatba  érhetnek meglepetések...

svejk

Köszönöm Uraim!
A kacsoló békebelei barna bakelitházas 60 fokos VGK41, arretálása mint az újé.
Először arra gondoltam nem-e 90, esetleg 45 fokos kapcsoló volt benne eredetileg.
De kiszámolva az eredeti arretálás távolságát-fogasívet-fogaskereket úgy néz ki ez a belevaló gyári.
Valószínű azért hegesztették le, mert a fickó nem tudta megszokni más gép után. :)

nvnshmpmn

Az a kapcsoló kar az én gépemen csak fityegett le és fel. Az a része kopott el, ahova a kis rögzítő csap be kell ugorjon. Így aztán nem reteszelte, pedig ez egy fontos dolog a biztonság szempontjából is. A lekopott részt leesztergáltam, aztán egy nagyobb alátétet illesztettem rá, amit csavarral fogtam végül oda. Ezen kifúrtam a megfelelő helyen a rögzítő furatokat, amibe a kar csapocskája be tud ugrani. Így prímán működik.

000000000

Jobb, ha símán kapcsol le-fel,főleg menetvágásnál!
Ha félsz a véletlen indulástól, főkapcsoló le!

svejk

Eddig még nem találkoztam ilyen megoldással, ezért volt érdekes.
Szerintem szokás kérdése és ugyanolyan gyorsan lehet használni. Menetvágásnál úgyis rajta az ember keze, gondolom folyamatosan ki kell ilyenkor jobbra tartani.

000000000

Igazad van, megszokás kérdése. Minnél több mentet vágsz esztergán, annál gyorsabban megy!

empé13

Szia Mumus007!
Innen letöltheted:
 http://www.chipmaker.ru/files/download/177/
 Orosz nyelvű gépkönyv.
Üdv: P.

000000000

Jó napot az uraknak!
Nem épp esztergálás téma, csak ippekhogy érintőlegesen. Számomra lejárt a cserelapkás esztergakések ideje.Mert, hogy végre veszek kettős asztali köszörűt.És ehhez szeretném a tanácsotokat kérni.Vagyis vannak elképzeléseim, tapasztalatom köszörűk terén, de most nincs nagyon kedvem 50-100ezrekért beruházni.Ha jól rémlik valamelyikőtöknek van Ferm köszörűje. Kinéztem egy 450Wattosat ebből a "márkából" 15 papírért. Érdemes megvenni és használni, amíg bírja vagy ne foglalkozzak gagyikkal és vegyem meg az iparit 50ért??? /amikkel eddig volt dolgom az: 1.nagyon baba volt, patentul kiegyensúlyozott rotorral, felszabályzott nemeskurund kövekkel horror áron  2.ceruza hegyezőnek is rossz Obi-s Praktikeres 150Wattos szutykok, van középút?!?!?Vagy gyüjtögessek és élvezzem életem végéig a drágábbat???/
előre is köszönöm a tanácsokat!

designr

Én is jártam hasonló cipőben,gagyiktól óvakodj,bár Ferm már-már.Én legalját vettem Cora akció 400wattos 8000ezer körül volt,,gondoltam kő majdnem ér annyit.Kiegyensúlyozatlan,de mikor egyszer szétszedtem(oldalra is üt a kő,akartam négy korrekt tárcsát esztergálni a gyári rossz sajtolt lemez helyett ami nem is tartja a követ merőlegesen..)Szétszedve szörnyű a látvány..anyag nincs benne..csapágy harmada sem fekszik föl a papírvastagságú alu házba..nem kapcsoltam be többé,majd ha egyszer lessz türelmem nekifogok ismét.Ha rám halgatsz(ipariért én sem fogok egy vagyont kifizetni),ismerőstöl hírdetésből 15-20 évest megveszel,még ugyanennyit kibír(Multiknál kapható köszörűkön nagyon puha a kő..)Vagy pedig nekiállsz,csapágyház-motor-örök élet