Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Kopirnyák !

nvnshmpmn

Laslie!
Szerinted mekkora átmérőjű anyag kellene az osztófejhez? Milyen anyagminőség?
Van egy darab 50-es melegen hengerelt, de attól tartok, kicsi lesz ez az átmérő.A forgatható tengely elejébe egy morze 4-es kúp kellene, hogy beleférjen. Gondolom, hogy ebből kellene kiindulni a méretezést illetően.
Mit tanácsolsz?

4um5b65d

Biztosan elég az 50-es átmérő, ha csak simán bele esztergálod a 4-es morse-t. Még talán akkor is, ha egy a külsején hengeresre levékonyított 5/4 csökkentő hüvelyt teszel bele. Én ezt csinálnám, ha már morse kúpban gondolkodsz.

nvnshmpmn

Azért gondoltam a 4-es morsét, mert akkor tudom használni hozzá a patronkészletemet. Láttam is valahol egy 5/4-es csökkentőt. Csak akkor a háznak kell egy nagyobb átmérőt venni valahol.
Gondolom, oda kellene legalább egy hatvanas átmérő.
A morse kúpon kívül mit lehetne még kitalálni?

zv42bkt7i

Jó estét kívánok
Örülök hogy találtam egy oldalt ahol esztergálással foglalkoznak.
Az íjamhoz szeretnék készíttetni egy stabilizátort tudna segíteni nekem valaki ebben?

ANTAL GÁBOR

szia !  a hosszú olajozócsőnél lévő ( 12 fogú) de kiveszem az alatta lévőt (ha jól emlékszem 47 fogú) és mint írtam frekiváltós lesz ( általában
30-50 lesz beállítva)

ANTAL GÁBOR

30-50 Hz lesz beállítva

4um5b65d

Tartok tőle Sándor, hogy az íjazós esztergályosok nem ide járnak.
Én a helyedben képileg is vázolnám, hogy mire is lenne szükséged. :)

4um5b65d

Nálam közvetlenül a forgó csőtengelybe van beleesztergálva a patron formája és hátsó behúzású a patron.
Ha hollanderes szorítást használsz akkor valószínűleg nagyobb lesz a szorítás helyigénye. Tapasztalatom, hogy az osztófej elején jobb ha minél több helyed van. Sokszor így is összezsúfolódnak a dolgok, főleg, ha fúrótokmányban rövid szerszámot fogok meg. Van úgy, hogy alig fér el egymás mellett a patron befogás és a tokmány.

nvnshmpmn

Igazad van, ha én is a patronnak megfelelően alakítom ki a tengely elejét, az lesz a legjobb. A rendelkezésemre álló anyagokból is jobban jön ki így.

4um5b65d

Tóth Gábornak Hodászra.

Ez másképp néz ki belülről, de cserélhető a dolgozó része.

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Elad%f3_dolgaim/Stanc_szersz%e1mok/000_2950.jpg" border=0>

ywathzay

én vagyok a kopirnyák is:)) csak nem árultam el
Jó lesz ez is, igazából az elve miatt kell, élőben még nem láttam ilyet, és mivel sok hasonlóra lenne szükségem, a dolgozó részt elkészíttetem profi céggel, a többi talán nekem is megy. Persze az edzést másra kell bízni. A négyszögesek mennyire hasonlítanak erre? Vagy felteszem úgy a kérdést, miben különbözik a dolgozó rész cseréje?

4um5b65d

Hát az így néz ki.
Nem igazán attól függ a felépítés, hogy "kocka vagy gömb" , hanem az adott forma és az egész szerszám testméretének arányától. Ha szűkebb a hely akkor az előző módon oldották meg. A nagyobbaknál meg így.

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Elad%f3_dolgaim/Stanc_szersz%e1mok/stanc3.jpg" border=0>

4um5b65d

Ja, én meg a Lagzi Lajcsi vagyok, csak nem árultam el. [#nyes]

empé13

Szia!
Egyébként mi történt vele, "fogatlan", (kitörött a foga)  vagy elkopott?
P.