Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok !

Szeretnék házi készítésű "furatmikró" csinálni. Valami olyan szerkezetet ami a furatban szétnyílik és rögzíthető. Kivéve pedig külső mikrométerrel lemérhető.
És kaptam egy infót egyik KEDVES FÓRUMTÁRSUNKTÓL, hogy talán valaki közületek csinált már ilyent.....
Szóval ha olvassa ezeket a sorokat, akkor szépen megkérem, hogy tegye már közkinccsé a rajzot(vázlatot) erről a szerkezetről.

KÖSZÖNÖM !!!!!

4um5b65d

Kicsit kiegészíteném, hogy az adok veszekben gazdát cserélt régebben egy ilyen "T" alakú darabokból álló racsnis mérőkészlet. Ha valaki látta, vagy emlékszik rá, hogy ki kinek adta el, vagy csak tudja, hogy miről van szó akkor sector55 fórumtárs és jómagam a (KEDVES FÓRUMTÁRS) várjuk a jelentkezését. :)

yzyu507f7

A Varsa adta el. nekem is van..

4um5b65d

Ennyiért tényleg nem érdemes csinálni, de az alkotás öröme felülbírál minden egyebet.
Csak kíváncsiságból: mi a működési elve egy ilyennek ?

yzyu507f7

Rugós teleszkóp , bedugod oszt megtekered a nyelét, fixálódik a méret , leméred egyéb mérőeszközzel, örülsz mint majom a tarkának
De ha ilyent veszel, akkor nem is lesz szükséged a furatmikró készletedre [#buck]

4um5b65d

A fenébe, most dobhatom ki a készleteimet.. :)

000000000

Köszönöm !
Ez tényleg nem olyan vészesen drága.  

Neked is köszi Laslie !  
És csatlakozom a kérdéshez: vajon hogy nézhet ki belülről ???

4d52ifwte

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?
Műszerész esztergához szeretnék keményfémrudas
befogót, venni vagy készíteni.
És érdekelne még a használhatósáról is infó, ill. hol tudom beszerezni " jó áron" a rudat.
Üdv: S.

4um5b65d

Tramp !

A bankszámla adatokat átküldtem SMS-ben , megkaptad ?
Illetve az alkatrészt is megkaptad ?

besirkyjh

Szia Laslie

Küldtem mailt ..Meg kaptad ?

ywathzay

Leslie!  Írtam neked emailt az elmúlt napokban, ha jut a stancszerszámból még, azzal kapcsolatban. Megkaptad?  

svejk

S mire való a "Nézd meg a postaládádat!!!" rovat??

4um5b65d

Kulcsár Zoltán: NEM
Kopirnyák: NEM
Svejk: NEM tudom. :)

s7manbs8

Mindegy lenne itt küldenéd a mail-eket valami nyílt kulcsú titkosított kóddal. :)