Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Vannak  és voltak is ilyen gépeim a minőségük tényleg nagyon jók, de a súlya az brutális vagy én vagyok már nagyon harmatos

000000000

Szia Laslie!
Kaptam a napokban egy csomó,kb 25db vadi új köszörűkövet amik 60mm és 80mm átmérőjűek,téglavörös és szürke kövek.Ilyen kis korongokat érdemes felhasználni és csináljak neki egy kis tengelyt,vagy tegyek úgy mint a volt gazdája?(Ő betonozáshoz használta töltésnek)[#nemtudom]

svejk

No meg a FEIN Stuttgart.
Persze nem véletlen a hasonlóság a nevekben, így hamarabb lehet balekot találni.
Mint a Pioneer meg a Pionear. :)

4um5b65d

Naná, hogy csinálj nekik tengelyt... :)
Nekem is vannak ilyen kicsik, van hogy csak ilyenekkel lehet valamit megcsinálni.

000000000

Hú akkor jó mert azt mondta hoz még egy szatyorral![#integet2] Mellesleg mekkora fordulat kell ilyen kis köveknek?

7d8pdkmcf

A cégnél több ilyen típusú gépet használnak. FERN és nem FERM ahogyan TE helyesen írtad. Nagyon korszerű gépek. A katalogusukat nézve viszont ledöbbentem az árakon. Egy akkus nyomaték határolós csavar behajtójuk fél milla.Az is igaz,hogy az M3 lapkabeszorító csavar után ki és be tekeri az M22es tárcsa felfogató csavart is. Mindezt évekig minden nap. Egy négykarikás múlti ezt megengedheti magának.

4um5b65d

Hát számold át a kerületi sebességeket.
300-as koronghoz én 1400-at használok, de mint megtudtam ez lehet némileg nagyobb is.

mxjj54gxi

Nekem egy régi ferm van, majdnem húsz éves, sokkal több anyag van benne, mint a mai fermekben.Ezzel nincs baj.
De egy kalap rossz amúgy.
Ezért is vettem egy ötven éves iparit.
Az a baj a kínai gagyival, hogy nem lehet rendesen megjavítani sem házilag azt, hogy ne üssön a kő. Lehet, hogy méretileg nem fog ütni beszabályozás után, de a tömegeloszlása akkor is rossz lesz, és elindul az asztalon minden, mint írtad is (nálam is ez ment).
Szétszedtem, a tengelyen van egy váll, aminek neki kéne támaszkodjon a kőszorító korong. Ja, csak a váll 0,5mm magas. A csapágyazása olyan, hogy a forgórészen sincsen a csapágyon belül váll, aminek nekitolhatnánk a csapágyat, és akkor lehetne a csapágyon kívül egy esztergált gyűrűvel nekitámaszkodni a csapágy belső gyűrűjének azzal a kőszorító  koronggal!
Magyarán úgy rossz, elhibázott konstrukció, ahogy csak tanítani lehetne!

svejk

Csak nem hagy ez engem békén...  
Lehet megcsinálom.
Féltetős a garázs egy helyen van 270 belmagasságom.
Asztali fúró 600 mm alatta egy közepes köszörű 400 mm az alatt egy pici gyémántos 250 mm.
ezeket így mindegyiket egyszerre fel-le lehetne húzni kényelmes munkamagasságba.
Láttál már ilyet élőben?

vjanos

Gyakorlásnak építhetsz egy fregolit is [#buck]

4um5b65d

Még nem láttam ilyet, a saját sorvadt agyamból pattant csak az ötlet. :)
Jól értem, hogy a tárolási pozíciójuk lesz egymás alatt?

svejk

Igen... ezekkel a méretekkel mindegyiket be tudnám állítani mondjuk az 1 méteres használati tartományba. Mivel a legkisebb lenne legalul, feltolva az egész oldalra sem nagyon akadályozná Adoniszi felsőtestemet.

svejk

Legfeljebb majd az asszony használja és még meg is leszek dicsérve. :)

4um5b65d

Hát nem tudom hirtelen elképzelni, hogy miért jó az ha egyszerre mindhárom lejön, de majd csak publikálod a végeredményt.

nvnshmpmn

Nálam a pince 190 cm belmagasságú.
Én vagyok 186. A gépem elé csináltam egy lábrácsot. Így pont elférek, ráadásul a plafon se lesz többé poros a gép előtt[#nevetes1]