Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Nekem egy 420wattos 175mm átmérőjű kétköves orosz asztali köszörűm van több mint 20 éve.A külső szorítótárcsán van 2 db soklyukú félkörlemez amivel a kiegyensúlyozást lehet elvégezni persze előbb a körfutást le kell szabályozni utána meg kiegyensúlyozni.Simán fut, nem akar lemászni az asztalról.Ami hátrány az a köpcös motor és emiatt 160mm kőátmérő alatt hosszabb anyagot macerás előtte köszörülni.

4um5b65d

Jó szívvel kívánom , hogy soha de soha ne sikerüljön egyetlen munkád sem.
Az örömugrálás nálad katasztrófával járna... [#nyes]

svejk

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/toliga/" TARGET=_fnew>Itt van két pdf.
Az a felső a nem használt helyzet, az alsó mondjuk amikor fúrógépet használom.
Köztes állapotokban meg a két köszörű közül valamelyiket.

nvnshmpmn

Nekem is ilyen van. Korban is hasonló. Sajnos nekem már hiányoznak róla a kiegyensúlyozó tárcsák. Amúgy hihetetlen, mit kibírt már.  
Vettem nemrég egy Einhell köszörűt, kétszázas kövekkel. Nagyon gyenge kialakítású. Egyelőre csak elindítottam egyszer, de még nem köszörültem rajta. Alig került többe, mint két normális kő ekkora méretben. Nem jósolok neki nagy jövőt, de ami igaz, az igaz, nagyon szépen, halkan megy, nem nagyon rezonál.

svejk

Azért ez megnyugtató, hogy nem csak én vagyok helyszűkében. :)

nvnshmpmn

Köszönöm a jókívánságokat!
Pont ma este volt egy sikerélményem, de visszafogtam magam az ugarálást illetően.
Az Einhell szalagfűrészemen csinálok némi átalakítást, mert az osztófejhez az anyagot avval akarom vágni. Fáj a bal könyököm egy ideje, nem kívánom a kézi fűrészelést mostanában.  
Lényeg a lényeg. Ha örömömben ugrálni szeretnék, egyszerűen kimegyek az udvarra. Ott van bőven hely fölfelé[#wave]

svejk

A régi magyar nagy talpasokon valami golyókkal feltöltött agy volt, az automatikusan centríroz.
De csak rémlik valami...

nvnshmpmn

Igen. De figyelted, ezt az E2N-t mintha direkt nekünk találták volna ki.[#vigyor2]

4um5b65d

Hááááááát....
A fúrógép az oké, de a köszörűk nem lesznek túlzottan jó helyen. Ha közel kell hajolnod egy finomabb munka miatt akkor lefejeled valamelyik gépet.

Mikor dolgozol a gépekkel akkor a kocsit kirakod ?

mxjj54gxi

Ehhez a klubhoz én is csatlakozom, ráadásul nálam is 2 méter magas a plafon.

mxjj54gxi

Hagyja ki az egyik köszörűt, és akkor hagyhat akkora hézagot a fúró alatt, hogy beférjen a feje

svejk

De legalább Te se vagy 186 cm.  
Rabb Pista már bajban lenne. :)

4um5b65d

Reménykedjünk, hogy mire abba a korba jutsz, hogy kopaszodni kezdesz és már sapka is fog kelleni addigra vagy lesz már egy másik műhelyed, vagy kicsit összemész magasságilag. :)

mxjj54gxi

Valóban nem! 185 vagyok![#hehe]

svejk

Majd rakok rá Leslie féle CTRL+-t. :)
Természetesen nem férek az autótól.  
2500x5200 mm az alapterület.