Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

SZERINTETEK hogyan készült  http://www.expressz.hu/gep-szerszam/femipari/hirdetes-28510379/" TARGET=_fnew>EZ a "revolverfej" ???....már hogy olyan pontos a visszaállása.

u3xrz0cut

azt nem tudom, de a négyszög ment nekem lemezbe...[#eplus2] persze nem akartam............

svejk

Már régen kerested, nem tudom megoldódott-e.
http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/szerszam_szerszamgep/esztergagep_geptabla_e2n_egybe_15_000_ft_1491204275.html" TARGET=_fnew>E2N táblák
Bár lehet ez is matrica. :(

Vetesi75

Első ránézésre szériában nem kell vele tűrtre átmérőzni. Gondolom helyére húzza a szerszám... :)

3m9kaxws5

Köszi megérdeklődöm.

svejk

A másik lehetőség, mivel nekem is kellene, megpróbálom kigravíroztatni a Csizivel a táblákat.
Csak meg kell szerkeszteni őket.
Pl. alulemezbe és kiönteni a mélyedéseket fekete festékkel, de nekem megfelelne a gravotrade-nél kapható normál műanyag gravírozható alapanyag, mondjuk ezüst-fekete színben.

PSoft

Ha megrajzoljátok,"meglézerezem" Nektek.:)

Persze,...jó pénzééé.:))))))

3m9kaxws5

Sajna ez a rajzolás nekem magas ilyen szinten. léser a cégnél is van csak GEO kellene vagy DXF.

svejk

Ej, sokba fog az kerülni...:)
Egyébként elnézve a hirdetett árat, nem is lenne rossz üzlet.
És azért ezen korosztályú gépeken igen ramaty szokott már lenni a felirat, ha egyáltalán meg van még.
Amiket néztem 4-5 gépet mindegyikre lehetett volna rakni újat.
Milyen formátumot lenne a legegyszerűbb?  

svejk

Nem olyan bonyi az...de nekem a régi táblák sincsenek meg,  jó lenne ha valaki leméretezné az eredetiket.
Sasit meg rábeszéjük, hogy a módosított táblázatát tegye közkinccsé.

3m9kaxws5

Nekem matrica van rajta és nem mind sajna de azokat le tudom mérni. Szerintem a DXF a legjobb azt át lehet konvertálni amire kell.

PSoft

Majd cserébe javíthatsz nekem döglött frekiváltókat.:)))

A vaterás árat nézve,tényleg nem lenne rossz bót,... ha volna rá igény.:)

Lehet.dxf,.plt,de ha pl.Corel-ben rajzolsz,a saját formátuma(.cdr)is jó.
Egyébként tényleg nem is olyan "bonyi" megrajzolni,pl.Corel-ben sem.:)

svejk

Mondjuk el nem tudom képzelni hogy is fogjak hozzá. :(
Gondolom a lézerhez az "egyvonalas" stílus nem jó.
Küldhetnél valami mintát...
Talán az AutoCAD menne.

mxjj54gxi

A gépkönyvekben benne szokott lenni a táblák ábrája.
Abból nem lehet kiindulni?

PSoft

Ha nincs más forrás,akkor csak abból lehet kiindulni.

Kellene valaki,aki megméri a táblák pontos méreteit,aztán lehet rajzolni(Corel.ACAD,...stb.

Úgy rémlik,ahogy a svejk is mondja,hogy ennél a gépnél volt(ak) hibásak a gyári táblák adatai.

A táblák anyaga,az már másodlagos.
Vannak nagyon jó lézerrel gravírozható elox-alulemezek is,de a svejk által említett"szendvics" műa.lemez is tartós és jó.

Rajzoljátok meg!