Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

szpinya

4um5b65d

Az jó messze van nekem.... :)

000000000

Szia János!Még egy jó szakemberrel bővül az itteni csapat?  
Üdv Palom alias Lali76[#integet2]

szpinya

Nekem meg tökre közel van. :-)

4um5b65d

Mert Te szerencsés vagy. :)
Amúgy hobbira vetted, vagy szakmai szinten műveled a gépet ?

szpinya

Is-is.
Megboldogult lánykoromban gépszerkesztő technikusnak tanultam ,ott elég sokat esztergáltunk is,  de az azóta eltelt kb 16-18 évben még csak a közelében sem jártam eszterga gépnek.
Szóval a szakmai szint olyan messze áll tőlem mint ide Hanoi.
Igazából én mostanság gépjármű alufelnik polírozgatásával bohóckodok hobby szinten.
Innen indult az eszterga vásárlás ötlete, mert ha van egy padom akkor nem kell fél napokig a sómart peremeket csiszolgatni.
De ha már egy ekkora nagy dögöt sikerült kifognom, megpróbálom a későbbiekben kihasználni azt az kis piaci rést aminek betöltésében egy ilyen nagy pad szerepet játszhat.  -----> Nagy gép---nagy munkadarab.

mxjj54gxi

A menettáblázat a cserekerékfedélen van rajta.
Majd lemérem, most nemmegyekoda már ki.
Ezen kívül voltak táblák az orsószekrény karjain, a variátornál egy picike, a géptábla, meg asszem a kapcsolószekrény részen a kapcsolóknak valami.
DE a menettábla a legkritikusabb, a többi nem annyira érdekes.

ANTAL GÁBOR

szia . Én gyártottam az EE630 es hoz ( elfordul 630 mm) állóbábot. Érdekel? Lézervágott, alig van hegesztve,golyóscsapágyas. Egy 324 es vastagfalú csövet fúrtam föl vele.

szpinya

Naná, hogy érdekel.

Futóbáb megoldató ugyanígy?

3m9kaxws5

Nekem is magasitott E2N -esem van. Ha ráérsz akkor rakd fel a képeket a táblákrol. Köszi üdv.

ANTAL GÁBOR

küldtem levelet...

Rabb Ferenc

Köszi, valóban ott volt. Még a helye is látszik a gitt és a festék alatt. Meg a többi plakát felerősítő furatai is megvannak.  

A karok funkcióját és pozícióit már megfejtettem, a menettáblázatot pedig kifüggesztettem. Csak pofásabb lenne "gyáribb" kinézettel

svejk

Tanács kellene nekem.
A norton váltókarjainak a golyós arretálása eléggé meg van kopva.  
A fedélen a betét cserélhető, a kis karok agya újragyártható egyszerűen.
Miből csináljam?
C45 edzés nélkül elég gatya, házi edzéssel ugye elszíneződik.
Mondjatok valami, még házilag esztergálható, fúrható szívósabb/keményebb alapanyagot, ami kapható is a kereskedésekben hipp-hopp.

mxjj54gxi

Nekem még megvan rajta a tábla, de ezeket valami olyan fakuló festékkel nyomták, hogy már csak surlódó fényben lehet elolvasni.
Ráadásul gyárilag hibás volt, amit javítottunk.
A jó adatokkal csuhás könyvtárában van fenn a gépkönyv.
Akkor már három táblát kéne gyártani, merthogy neked is kéne egy?

Rabb Ferenc

Köszi, igen. Ha lehet, én is kérek egyet [#worship]