Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

PSoft

De,... a vaterás fotók alapján is meg lehet rajzolni,csak a pontos méretek kellenének.

sasi

Az én esztergám orosz, annak az előtolási táblázatában találtam hibát, valamint kiegészítettem nagyobb menetemelkedés adataival, mert eredetileg csak 3 mm-t tudott.

Az E2N típussal nem foglalkoztam.

svejk

Hopsz, akkor bocsi!

svejk

Persze jó az, meg én saját magamnak lehet másképp is csinálnám a táblázatot, de ha másnak is kell akkor jobb lenne a gyári méretekhez ragaszkodni.

mxjj54gxi

Öööö... nem mondtam én, hogy ne legyen gyári méretes, csak a gépkönyvben ott van az ábra, amit fel lehet javítani meg nagyítani a kész méretre, és esetleg mehet a lézer alá. Gondolom a lézeres gravírozók tudnak bmp-ből is dolgozni, nem csak vektorosból.

mxjj54gxi

Nekem két EMU200 tábla kéne, az enyémbe, meg egy kollégáéba. Corelbe rajzolja, eléggé jól áll vele.
Akartunk csinálni szitázottat, de senki nem jelentkezett rajtunk kívül, és így 5000-re jött volna ki egy tábla, az meg sok.
A te módszereddel mibe fájhat, egy kb 140x220 méretű?

nvnshmpmn

Sziasztok!
Az én E2N gépemen elég jó állapotban vannak a táblák, mindegyik megvan rajta.
Ha ez segít valamit, akkor holnap lefényképezem, meg a pontos befoglaló méreteit lemérem mindegyiknek.

2nbj3n5m

Tiszteletem:
Ha valaki megszerkeszti a táblát én meg
meggravírozom. Dxf Hpgl jöhet.
Vagy amit a Corel 12 megeszik.
Mfg.: Száraz János (Janko)

ANTAL GÁBOR

Sziasztok!  Szükségem lenne az EE 400 as főorsó csapágyazásának rajzára.Van olyan komplett gépkönyvem ahol még a(régi) siklócsapágyas a főorsó. Most a kétsoros hengergörgős csapágyazású ( kúposan feszíthető) rajza kellene.   Régen biztosan fönn volt a tárban, de a pdf eket le kellett venni . Kinek van meg???

sasi

http://sasovits.hu/cnc/vegyes/E400M_gepkonyv.rar" TARGET=_fnew> Szia Gábor! Ha az E 400 M-et keresed, itt van.

svejk

A gravirozósok műanyag lemeze mellett szól, hogy azt rögtön méretre lehet kontúrmarni.
Van vagy 4-5 íves tábla, amit lézer után még külön kellene másik gépen kifaragni, hogy esztétikus legyen.
Meg hát hagy legyen sikerélménye Csizinek, még kezdő :)
(persze ettől függetlenül jöhetnek majd a frekiváltók :))

Rabb Ferenc

Az EMU200-ason hol és milyen tábla volt eredetileg? Mert az én gépemen eléggé hiányos már a feliratozás. A menettáblázatot is a gépkönyvből másoltam ki, és egy irattartó fóliában van kifüggesztve.

A megrajzolás ACAD-al nem gond, de mi legyen rajta, és mekkora???

svejk

Az jó lenne...
Különös tekintettel a rádiuszos táblákra
A rögzítést ragasztással kell majd megoldani, mert ezek az esztergák mind céhszerűen(mondhatnám ahogy-sikerült) készültek, nincs két egyforma felfogató furatos.
(én megértem hogy 58'-ban nem lehetett CNC alá rakni ezeket, de legalább fúrósablont használtak volna a gyárban)
Az EAN-okkal még rosszabb a tapasztalat, köztudottan azok tanműhelyben készültek.
A másik pedig hogy úgy vettem észre hogy sok gép darabokban, félig készen, esetleg kissé selejtesen került ki a gyárból és egy-egy garázsban keltek életre :)

svejk

Akkor a Te géped is a "gyanús" kategória... :)
Nézegesd a google képtalálatokat.

svejk

Bár a 200-ast nem ismerem közelről.