Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

3m9kaxws5

Köszi Atti19. Így már valaki csak megtudja rajzolni.Ez nekem magas.

nvnshmpmn

Nagyon szívesen! Nekem ez a maximum, a többi szintén magas lenne.
Neked is folyik ott az olaj?

szpinya

Ezt a kromofágos dolgot kipróbálom, alufelniknél jól működik.
Sőt ott ami nagyon jónak bizonyult a beégett fékpor leszedésben az a sima HT sósav.
Kösz a tippet!

3m9kaxws5

Biztos még nem néztem meg tüzetessen . De a tálcában lévő olajjal beszoktam kenni ecsettel a fogaskerekeket.

szpinya

Salamon t..ke, koldus fa...a.

Ejj , úgy záporoznak itt a metafórák mint valami irodalmi esten.

Trisó.. jegyeztem ezt is.
Holnap honvédségi VV felszerelésben közelítem meg a padot. [#buck]

svejk

Bizony ezek nem egy környezetbarát gépek eredetileg sem. Az EAN-okból is dől az olaj mindig.
Pl. a vonóorsó kihajtásnál a rajz szerint van szimmering vagy valami karmantyú, de az enyémből elegánsan kifelejtették, de nem véletlen , ugyanis a szinterek a két szélen voltak. :(
(25x35x6 szerencsére szabvány méret)
Most töltöttem fel a főorsószekrényt orsóolajjal, persze hogy elkezdett szivárogni az ágy és a szekrény közt. :(
Nem véletlen volt benn jó sűrű olaj előzőleg.

svejk

Én is a hideg zsíroldóra esküszöm, a mai brigéciol semmit nem ér, túl környezetbarát.
Egy flakon és egy utántöltő elég volt két soron lemosni az egész gépet és alkatrészeit.
A vacak festéket is oldja, ha nem akarsz festeni akkor csinálj próbamosást, illetve az alu alkatrészeket óvjad tőle.

szpinya

Ha kivakarom a gépet a dzsuva alól, majd kiderül hogy kell-e a festés.
Bár , ha már nekikezdek csinosítani, csak megérdemelne egy új réteg dukkót is.
A fémtiszta részeket felpolírozom és lakkozom.(szakmai ártalom)
Így néz ki most nagyjából:
http://indafoto.hu/szpinya/image/12817959-83188122/details/xl/user" border=0>

szpinya

nvnshmpmn

Azzal vigyázni kell, mert szerintem attól törik a fogaskerék foga, hogy bekerül egy-egy forgács. Nehogy rákerüljön az ecsettel véletlen.
Más kérdés:
A lakatszekrénybe másnál is olyan marha lassan lehet beletölteni az olajat, vagy csak az enyémmel nem stimmel valami? Szinte csak cseppenként tudom beletölteni, alul viszont folyamatosan olajozza azt a rudat, ami az előtolást hajtja meg. azt a kétoldalt lelapoltat. Nem tudom, mi a szakszerű elnevezése neki? Szóval kifelé elég vígan jön, így félek, nehogy kifogyjon, mert kevés fér bele amúgy is.

nvnshmpmn

Hú, de komoly darab! Ezt már magázni illik.
Gyorsan megy ám a festés. Nagyon ajánlom a kis szivacshengert, azzal könnyű, Hammerite-al szinte olyan, mintha szórta volna az ember.

mxjj54gxi

Az én gépem olyan retek volt, hogy még a kromofág is percekig kellett dolgozzon a tálcán, mire megndult az olaj rajta.
Képzelheted, hogy mit röhögött a brigéciolon :)))
Az első kromofágsokk után aztán a szétszedett alkatrészeket mér elég volt zsíroldóval kezelni (coop-os, vagy a Well done tipus. PErsze helyette jó lenne a káliumhidroxid is, de az kicsit azért erősebb)

4um5b65d

Az ember nem gondolná, hogy ilyen kis alkatrészekből tevődnek össze a mai toronyórák.

http://turning.fw.hu/t031-t040-----/t034.jpg" border=0>

Továbbiak: http://turning.fw.hu/t034.html" TARGET=_fnew>ITT

KoLa

Szép munka![#eljen]
Öt toronyóra?[#nevetes1]egyszerre?

szpinya

Na de hol a lánc? :-)