Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

j99i206if

De adhat. E1N-nél is jelentkezik amikor ki van verődve a közvetlen körmöskapcsoló retesze. Megszakitott (pl. hatszög) felületek esztergálásakor szokott kopogni. Amikor köralakú akkor már elhallgat :-).

4um5b65d

Hát a hatszöget/négyszöget most hagyjuk ki , mert az ilyeneknél a fogaskerekek is kopognak, de amúgy helyes a megállapítás.

nvnshmpmn

Nekem nem hatszögnél kopog, hanem normál esztergálásnál. Hengeres darab esztergálásánál. Van nálam egy olyan fordulatszám, hogy 1090, azon már nem hallatszik. Felette nem tudom, annyira nem szoktam pörgetni.
Engem nem zavar különösebben, csak jó lenne biztosra tudni, hogy addig lehessen esztergálni bele egy másikat, amíg még működik a gép.
Ma majd megpróbálom órával megnézni a főorsó első csapágyának a lógását. Éjjel eszembe jutott egy olyan dolog, hogy mi van, ha egyszer valamikor kivették belőle a külső futógyűt majd visszatették kilencven fokkal elforgatva? Oldalra is kéne nézni a lógást talán? Mert gondolom, lefelé kopik jobban a csapágy futógyűrűje a gravitáció miatt.  Na mindegy, mielőtt szétkapom méregetek kicsit.

4um5b65d

Kinőttem a pofa-polcomat, gondoltam hegesztek egy nagyobbat.
Én hülye nem számoltam ki, hogy hány folyóméter polc felület kell, hogy mindegyiknek legyen hely, erre majdnem kevés lett.
A tokmányokban levő pofákat már nem tudnám elhelyezni a polcokon. Nem is szólva arról, ha még veszek pár garnitúrát.
2 méter magasságból a felső másfél méter van polcozva. Mehetek még lefelé egy keveset.

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/pofapolc.jpg" border=0>

vjanos

Vazze.... :O

Asszem senki nem mondhatja, hogy pofátlan vagy :)

VighLajos

Rólad el lehet mondani:
Van pofája!
[#mf1]

j99i206if

Ááá van még ott hely, a felső polcon is, meg lentebb is [#nyes].

s7manbs8

Csak azt ne mondd, hogy háttal állva a polcon megmondod fejből, melyik méret hanyadik sorban balról mi után következik. :)

u3xrz0cut

Ezekután, joggal "pofázhatsz"[#nyes][#nyes]

svejk

Kiborult a sósavas ibrik, vagy ilyen rozsdaszínű konzerváló zsírt használsz? :)

4um5b65d

Az ott nem konzerváló anyag, hanem rozsda. :)
Annyira kínai volt (magyarul occó, nem draga), hogy nem volt szívem otthagyni a zsibvásárban. De még nem volt időm rendbe szedni. Egy kis polír , egy kis smink csodákra képes.

4um5b65d

fejből nem tudom megmondani, de tükörből csukott szemmel egész biztosan.. :)

nvnshmpmn

Na de hány tokmányod van ehhez a pofamennyiséghez?[#confused]

nvnshmpmn

Hostyának, meg mindenki másnak, aki a főorsó csapágyam lógására tippelt tegnap maximálisan gratulálok, telitalálat volt.
Megmértem ma, plusz előkerestem a gépkönyvből, mekkora játéka lehet. A gépkönyv ajánlása szerint max. 0,005, míg a valóságban 0,15. Ez azért jelentős eltérés. Mikor szét volt szedve, akkor próbáltam ráállítani, de akkor se lett tökéletes, de ekkora nem volt. Nem is próbálkozom tovább, hanem hétvégén kicserélem.

VighLajos

Mi vagy te? Feleség?
[#wink]
Addig kérdezett hasonlókat, míg meg nem kérdeztem, hogy hány lábad van ahhoz a sok harisnyához...
[#nyes]