Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Hátha nem sikerül az az 1db, így adok hozzá csere alkatrészt.  
[#nyes]

Úgy csinálom, mint az egyik "kolléga" itt Pécsett. Tartott otthon állandóan 5-10 tubus ragasztót. Amikor csapágyméret esztergálásra került sor akkor automatikusan adta a megrendelőnek a csapágyrögzítőt, mert nem tudta eldönteni, hogy jó lesz e a csapágyméret vagy sem. Szóval nem mondhatni, hogy belerosszt volna, ez alapján igen gondoskodó szolgáltató volt. :))

PSoft

Habár az utolsó képen nem látszik,de szerintem négyben eldörzsárazta a tengelyfuratot.[#nevetes1]

Az ötödik,...az meg valahogy csak sikeredett.:)))

4um5b65d

Az ötödik biztosan sikerült !!! [#vigyor1]

Ki is nézek a toronyórára:

21 óra 35 perc....
Na ugye mondtam, hogy jó....

PSoft

Bakker!

Foszforeszkálós toronyóra.[#wow1]

Hogy,Nektek mikre nem fussa?[#nyes]

nvnshmpmn

Szép és tanulságos bemutató. Nekem a keresztszánhoz kell majd esztergálnom egy trapézmenetes orsót. Kikérem a véleményedet, ha végre eljutok odáig.
[#eljen][#eljen][#eljen]

svejk

A lakatszekrény nincs feltöltve olajjal, nívó sincs rajta.
Néha töltesz a beöntőbe rá 1-2 cm3 és az szépen elfolyik a megfelelő helyekre a kis csövezéseken.
Alternatíva a biciklis/motoros lánc Spray.

svejk

Az előbbi hozzászóláshoz a kép:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/E2N_lakatsz%20001.jpg" border=0>

nvnshmpmn

Aha, így már érthető. Az enyémen nem szedtem szét, csak annyira, hogy a beletört csavarokat kivettem, kicseréltem. Azt a négyet, ami felfogta a szánhoz felülről.
Akkor néhanapján öntök egy kicsit be a nyíláson, de ezek szerint annyi elég is, amennyivel feltelik a beöntőcsavarig.
Köszi a képet![#wave]

svejk

5 az a 4 csavar :)
Persze ettől még egy idő után fog folyni a vonóorsónál.
Ezért is írtam hogy nem egy környezetbarát gépek.
Mindenesetre ha neked folyik akkor azt jelenti átfolyik a csöveken,
Nekem pl. az egyik úgy meg van törve hogy azon még a levegő sem megy át. :(

nvnshmpmn

Nem csinálsz rá egy hossz nóniuszt? Biztos meg lehet valahogy oldani. A kézikerék tengelyét, ha meg lehetne valahogy hosszabbítani, akkior oda rá lehetne tenni a nóniuszt-úgy gondolom.

svejk

Minek? Akkor inkább DRO.
Csak a fogasléc kihajtásának a tengelyét kell megperselyeznem, az lóg 3-4 tizedet. Meg festve lett. Az a halálom amikor egyben van lefestve a gép aztán ha valamit bontani kell akkor pattog a gitt meg a festék.

svejk

Hostya Mester tömörített rajzai (talán TIF volt) az E2N-ről nincsenek már fent a tárban.  
A múltkor a munkahelyi gépemre töltöttem le.
Valaki el tudná küldeni nekem magánban?

sasi

svejk

j99i206if

Visszakerestem és megtaláltam a pofaszabályozással kapcsolatos infókat. A Laslie féle megoldás lesz a nyerő, a napokban meg is csinálom. A jelenleginél rosszabb nem lehet [#nyes]