Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nekem sincs sárga színű a készletemben, de a régi cégemnél kaptunk ilyeneket. Az viszont nagy tévedés, hogy kőkorszakibb jelölés lenne mint a piros és a kék.
Pont ellenkezőleg, sokkal újabb jelölés.

P - Kék - Acél
M - Sárga - Korrózió álló acél
K - Piros - Szürke öntvény

Ezeket a színeket/betűjeleket a váltólapkáknál is szabványosították. Nézd meg az ISCAR dobozon.

A csíkkal jelölt késeknél pedig mindig a csík színe a mérvadó.
Fekete kés piros csíkkal - Orosz szabványú K lapkás kés.(Qrva jók)
De ezzel még nem merült ki a színjelzések palettája, mert gyártónként is lehetnek eltérések.

Van itthon zöld, ezüst, barna késem is. Ezek mind szabvány csíkkal ellátottak.  
A zöld Narex gyártó színjele, a többit nem tudom ki gyártotta.

A kezdőknek mondom, a hobbi kategóriás kés színek nem keverendők össze a szabványosított színekkel.
Volt itt már késkészlet amiben kés-alakonként más színűre voltak festve a szerszámok. Így kerülnek bele a fehér meg a lila kések is a készletbe. Ezek csak a szemet kápráztatják, de nincs közük a szabványokhoz.

4um5b65d

http://vetexwebshop.e-aruhaz.com/productlist/cpath/1296_1303_1661?page=1" TARGET=_fnew>ITT kapsz M-es késeket.

Feketét pedig a zsibvásárban az Oroszoktól. :)

Miki2

Ez tényleg új jelölés.
A kőkorszakiak emlékeim szerint így lehettek:
Zöld  A lapka: Lágyabb acélok simítása
Fehér B lapka: Általános simító
Piros C lapka: Általánosan használt nagyoló
Sárga K lapka: Nem egyenletes felületű és Keményebb anyagok
Kék   N lapka: Öntvény

Persze ez oly rég volt, hogy akár tévedhetek is.

6ywv3872f

rozsdamentes anyag esztergálásához, milyen lapkát használjak? mert mostmár énsem értem a szinjelölést.

5kfiyrw95

A probléma az hogy az eredeti 125-ös négypofás tokmány nem fut központosan ,nincsenek hozzá fordított pofák sem. Ezért nagyobb anyag befogásához jó ötletnek tűnt egy 160-as vásárlása.
A  gondom még az is hogy a hozzá kapott felfogatótárcsa külsején hiányzik a fixálást szolgáló bal menet. Ráadásul a szorító hollander így útba van a tokmány becsavarásánál

4um5b65d

Ezek egészen biztosan régi jelölések.
Én nem is ismerem ezeket.

4um5b65d

Ne parázz....
A sárga való rá elsősorban, de nincs elterjedve és nehezen szerzed be.
A piros K lapkás is elég jól viszi , úgyhogy használd nyugodtan azt.

4um5b65d

Vagy bármilyen színű kést is használhatsz, csak piros csík legyen rajta. Az is K lapkás kés.

3m9kaxws5

És ha átfestem a kést akkor is jó lessz?[#alien][#beka2][#beka3][#mf1][#vigyor2]

4um5b65d

Na azért annyira nem eszik forrón a kását..... :)

Ha egy nőnek kék a szeme körül akkor az azt jelenti hogy sminkeli magát.
Ha egy pasinak kék akkor az pedig azt jelenti, hogy volt a kocsmában egy erősebb ember... :)

Miki2

Mert még szemtelenül fiatal vagy [#integet2][#integet2]

8v9esubsb

Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy gépet,de nem tudom beazonosítani a pontos típusát.
A keresztszán gépi előtolásából hiányzik néhány alkatrész ,ezek pótlásához kellene tudnom a típusát.Az egyetlen még meglévő adattáblán ez olvasható: werkzeugmaschine
FABRIK
eugen weisser & cokg
heilbronn (an).
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!

http://11.recsiloz.fotoalbum2.hu/viewpicture/pictureid/14473390" border=0>

3m9kaxws5

Jó válasz rajtad nem lehet kifogni.[#wow3]

4um5b65d

http://www.lathes.co.uk/" TARGET=_fnew>ITT nézz körül.

Görgesd lefelé az oldalt és a sok-sok "lathes"-nél keresgélj.