Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

5kfiyrw95

Foktiatis ,Vetesi75.
Köszönöm a válaszaitokat.A "Rongykereket" tényleg én vettem meg a vaterán azzal a különbséggel hogy volt választási lehetőségem egy bakelit és egy teljesen fémből készített között.A fémet választottam és nem bántam meg.A gép védelmére még ott van még az alatta lévő bakelitból készült fogaskerék. A hanghatás szempontjából semmi különbséget nem érzek mint  amilyen korábban volt.
Az alsó fogaskerékből is hiányzott egy korábban kitörött fog. Ezt úgy javitottam meg hogy a felette lévő teljesen tönkrement kerékből kivágtam egy fogat, és egy 1.5 cm süllyesztéssel beragasztottam a törött fog helyére és agddig reszeltem amíg tökéletes nem lett.
Vetesi75 ha szükséged van neked is egy ilyen rongykerékre, keress rá a vaterán (E1N ) kereséssel. Ott meg fogod találni. Még mindig a fémet hirdeti amit én vettem meg ,de  a bakelit maradt ott nála.Az ára nagyon borsos volt 12000 ft ,de akkor sem olcsóbb ha valaki maróssal úgy gyártatja le.A bakelitot 10000 ft-ért adja.
Az ütközővel kapcsolatban jók voltak a sejtéseim. Akkor a kattogás a lakatszekrényből jött de szerencsére nem törött el semmi. Azt hittem itt  kell kioldania valaminek, de mikor szétszedtem ,nem értettem a logikát.
Tehát valójában eredetileg a norton szekrényben oldja ki a vonóorsót (De ez sajnos nálam sem működik).
Foktiatis. A nortonszekrényről én is megnéztem a vaterás képeket.A kérdésem annyi lenne hozzád hogy az általad említett kopások házi megoldásokkal javíthatók -e,vagy kell e hozzá valami különleges eszköz a felújításukhoz. Érdemes e nekilátnom a szétszedésnek? Le kell -e bontani az egész szekrényt a helyéről ,vagy elegendő csak az előlapot leszedni a kapcsolók javításához?

5kfiyrw95

Korábbi kérdésemben a csapágyak kenéséről és a hűttőfolyadékról is várok tanácsokat.Segítségeteket előre is köszönöm

000000000

Ezen a régi kis esztergámon csak vezérorsó meg egy végighornyos tengely van ez kapcsolja az irányváltót,a kar együtt mozog a lakatszekrénnyel.Az előtolást ezen is ki lehet ütközővel kapcsoltatni mert mint már írtam a lakatanya zárását illetve a keresztelőtolás kapcsolását egy kar végzi,igy a lakatszekrényen kivül levő kapcsolóhüvelyt ütköztetve kioldja a lakatanyát.Gondolom ez csak biztonsági megoldás annak megelőzésére nehogy belemenjen a kés a tokmányba.Nem állandó használatra csak egy lehetőség a baj megelőzésére.

egux4t8tf

Nekem a csúszóretesz válla volt kikopva, ami abban nyilvánult meg hogy csak egy fokozatban volt hajlandó működni. A többi fokozatban csak kattogott. Ha a tiednek is csak ennyi baja van akkor elég levenni az elejét. Nehezen, de ki lehet venni a csúszóreteszt. Én AWI-val felhegesztettem, majd leköszörültem, így tökéletes lett.
Én a tudatlanságomból fakadóan leszedtem az egész szekrényt. Annyi előnye volt a dolognak hogy így a karokat pozicionáló golyókat is ki tudtam cserélni nagyobbra. Persze ehhez meg kellett fúrni a házat is hogy a golyók belemenjenek.  

4um5b65d

Na neeeeee, ez nem a mi királyságunk gépe. :)

PSoft

Viszont érdekes a párbeszéd.
Olyan...tömör,lényegretörő...:))

"Tisztelt Pelado1! Valami tartozék van hozzá ? - sasroland   2011/02/22 20:49:42  
  Tisztelt sasroland! hát nincs. üdv. - Pelado1   2011/02/22 21:00:34  
  Tisztelt Pelado1! Kösz. Üdv.: - sasroland   2011/02/22 21:03:03  
  Tisztelt sasroland! én is! Üdv. - Pelado1   2011/02/22 21:06:10"  

4um5b65d

Még mindig jobb mint így.....

- Valami tartozék van hozzá ?
- Mííííí van, mit akarsz ? Szétütöm a fejed...
- Ja bocsi....
- Na azéééééééé.

[#nevetes1]

designr

Mint egy régi westernben..Profik..Ne bántsuk őket,Roland bármilyen eszterga alkatrészben tud tanácsot-segítséget..

designr

[#eplus2][#eplus2][#eplus2]

j99i206if

Max a norton fedelét vedd le. Ha az egészet le akarod venni az elég furmányos. Nekem is akadoznak néha a karok de nem akarok nagyon belemerülni.

PSoft

Természetesen...
Meg se fordult a fejembe,hogy valakit megbántsak!
[#worship]

2nbj3n5m

A másik gép MSE250-es Komplett bő tartozékkal
gépkönyvel 100000Ft+Áfa.
Bő tartozék:Olaszkéstartó,patronkészlet,behuzúszár,
álló-futó báb,esztergasziv,síktárcsa.
A gép csucstávolsága 700mm-er
Janko (száraz János)

5kfiyrw95

Sajnos muszáj szétszednem,mivel így nem tudom kihasználni a gép adottságait,de szeretnék spórolni én is a munkával ezért csak az előlapot akarom lebontani,majd valamikor a hétvégén lesz rá időm.Valószínű neked is E1N -ed van.Milyen késeket használsz hozzá? Nekem egyenlőre csak gyorsacél késeim vannak. Muszáj ezekhez mindenképp folyamatosan hűttőfolyadékot használni (általában 350-920 fordulatig használom),vagy elég ha csak olajat csepegtetek rá? Az ékszíj által hajtott csapágyakat zsírzod ,vagy azt is csak olajjal kened?

6ywv3872f

Kedves János! Érdekel kuldtem emailt.