Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Torro60

Tartozékok nélkül?Szerintem nekapkodd el.

ANTAL GÁBOR

Lehet hogy kissé későn kapcsolódok a témához. A csehek csináltak egyenáramú motoros hajtással is TOS t. Miskolcon az Andrássy szakközépiskolában van is egy .Ott vannak gondok vele (de lehet hogy meghibásodott a vezérlés) Ha nálad jó akkor kár átépíteni . Nekem 2 TOS om van az egyiket ha lesz rá keret ellátom egy frekivéltóval és belenyúlok az előtéthajtóművébe is. Laslie jól írta az alap 6 kW os motorral van szerelve. (a későbbiek motorját egy kis ventillátorral még meg is hűtötték

4um5b65d

Volt ebből többféle motorral szerelt.
7,5KW-os motor teljesítmény van a gépemre írva, de csak 6KW-os motor van benne.
A kis ventillátor rajta figyel a fő motoron.

4um5b65d

Hopp, lehet hülyeséget írtam.
Talán a teljes fogyasztás 7,5 KW, a többi motorral, világítással együtt. :(

Dakota25

Antal Gábor: Szervusz! Jobb későn... Köszönöm az infót az Andrássyról, Nekik tán akad hozzá egy gépkönyvük! Megkeresem Őket.
Laslie, Révész Richárd:
Igen, én is nézegettem már az RA-kat, de túl sok az eltérés. Az RD nagyon más. Semmit sem találtam róla a neten.

Dakota25

Robika37:
Köszönet a tippért, de ez a leírás alapján már át van építve váltóáramúra. Én először megpróbálnám meghagyni az eredeti hajtást. (Az oldalt azért megőrzöm.)

j99i206if

Az e1n fasza dolog, de 200-ért legyenek hozzá tartozékok. Cerekerekek mindenképp (9 db), állóbáb, futóbáb, síktárcsa minimum. Patronkészlet behúzóval, hátsókéstartó ha van még jobb. Ha relatíve nem nagy dolgokat kell esztergálni ebben a kategóriában jó választás, de vannak korlátai. Az e2n, e3n drágább, az emu-200 kicsi. A munkahelyen majd meg őrültem vele néha, mert a szánrendszere az ágy hosszához képest nagy. Amikor olyan meló volt inkább levettem a szegnyerget mert mindig útban volt.

j99i206if

Ha tényleg menni fog akkor atomállat az egyenáramú hajtás. Nekem kényszerből lett a gépen mert nem volt 380, most már van de maradt mert a fokozatmentes fordulatszám változtatás, a sebesség váltó kezelésével a nyomatékot is kedvemre szabályozhatom, így kényes munkákat is meg lehet szerszámtörés veszélye nélkül csinálni.

KoLa

Béni! Jó lesz ! és ezt nem is kell időzíteni akkor! mivel csak a forgácstörést biztosítja, lehet állandó 0.5 visszahúzás ha elérte a szintet, és folytat tovább.

6ywv3872f

Az E3N mivel több min az E1N ?  köszi

Torro60

Üdv:Igaza van tomsawyernek,ezek a gépek kis,apró munkákhoz valók.Tapasztalatból tudom,hogy hamarosan egy nagyobb gépre szeretnéd cserélni.Amit Robika37 ajánlott vagy hasonló kategóriát sokkal érdemesebb venni.

6ywv3872f

ok, tényleg szép gép, de az a gép kb 2milla, annyit nincs :(  200-300e körül melyik tipust érdemes megcélozni?

egux4t8tf

Én nemrég vettem egy E1N-et a haveromtól 150-ért. Eddig nekem teljesen megfelelt, amivel esetleg a későbbiekben gond lehet az az 500-as csúcstáv. Ha lett volna 300ezrem akkor E2N-et vettem volna 750-es csúcstávval (ahogy a haverom is tette). Így ha hosszabb anyagot akarok megmunkálni akkor irány a haver! konklúzió: én ennyi pénzért E2N-et vennék

6ywv3872f

ok ,köszi a tanácsot. van egyébként funkciókban különbség E1n, E2N, E3n közt?