Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

keri

Az MZ-n is a merevség a probléma, mégis többre képes mint általában kinézik belőle az emberek.
Igen ehhez kell az ügyes pilóta is.
Mint az esztergákon az ügyes kezelő.

designr

Már megint amcsi példa..valami honlapon olvastam egy frappáns mondásukat,ugyanilyen téma volt terítéken,pontosan nem tudom idézni,de úgy szólt hogy a gép nem minden,az ember sokkal több mint a gép,régen is mikor csak fa vázas gépek voltak, megcsinálni kényszerültek rajta a még pontosabb gépeket,mert nem volt más.Ha néha elkap minket a bírvágy eszembe jut mindíg..Természetesen a sorozat(pénz)gyártásra ez nem vonatkozik,elég megnézni a távolkeleti automatákat..anyagárban gyárthatsz akkor is olcsóbbak lesznek..

j3rx6bsjd

Egy darabig gondolkodtam rajta néhány ismerősnek beajánlottam,de nem raktam ki az adok-vészekbe,mint annak idején a Cortinit,inkább megvettem én.:)
Bár időm az sosincs,azért reménykedem,hogy sikerül beüzemelnem,erőltetem az eredeti vezérlőt,mert az átépítés időhiány miatt valószínűleg reménytelen.Bár a főorsót kivéve tökéletes alap,mert az eredeti hajtásai működőképesek és step/dir bemenetei vannak.Egyébként 5fázisú léptetők vannak rajta.
A vezérlő nem indul el,valószínűleg a CPU kártyája fáradt el,bár ez még csak találgatás.
Amit találtál az ebayon az egy gyakorló tasztatúra,tanulásra,oktatásra szolgál.Az is volt hozzá,azt ott hagytam a tulajnak,most láttam,hogy árulgatja PC kártyával együtt.

000000000

Nagy hibát követtél el, hogy nem raktad ki:))
Legalább, írtál volna nekem.

Jól mutatott volna a Cortini mellett.

,,,,,,,,,,,,,

Én, átalakítanám PC vezérlésre a ha az enyém lenne. Nem vacakolnék azzal a korszerütlen cuccal.  
De mivel nem az enyém .........

KoLa

Csináltam ma du.egy terpszínű screent a Mach3Turn-alá!Hobbycnc fórum screen esztergához
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Hobby%20cnc%20turn%20screen.JPG" border=0>

000000000

Nagy Mach3 varázsló vagy! [#eljen]

KoLa

Csak a bitképek vannak szerkesztve Photoshop-al !van most időm ilyesmire mert 'dögrováson vagyok'!

4um5b65d

Megyek bedobom a mosógépbe a fekete öltönyöm....
[#rinya][#crazya]

KoLa

Már megmaradok mert bekapcsoltam a laptopot is!influenza...

HJózsi

Elég jó mellékhatása van! :D  Jobbulást![#wave]

HJózsi

Hányas mach verziót használsz?

KoLa

Köszi! A Mach 2.63 verziója vált be idáig a legjobban több mint fél éve stabilan megy vele a gép.Szinte mindennap használom, ez bírja!és nem mertem levenni hogy próbálkozzak, Vettem egy másik vinyót azon gyakoroltam újabb verziókkal , de ha dolgozni kell, visszadugom a régit és már jó is minden!

HJózsi

Aha ... így már világos, hogy miért kék a háttér és nem fekete. Egyszer én is kipróbálom ezt a régi változatot.

KoLa

A háttér színe megváltoztatható bármire a ToolPath beállításainál,0 és 1 közötti értékekkel állíthatjuk az RGB színeket százalékosan.
Ez a kék háttér pl: R,0  G,0.2   B,0.5

KoLa

A HobbyCnc fórum screen , esztergához letölthető http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Hobby%20Cnc%20forum%20screen/" TARGET=_fnew>innen