Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

kuv5p7226

Rendkívül szimpatikus műhely!

keri

Nem sírok, én alkalmazkodok. Ennek is része a kínai eszterga. Csak azt mondom, ha lecipeled a nagy esztergát, én találok neki helyet :)
Az áram ellátás még mindig nem megoldott, de ennyit megér hogy röhögjek azokon akik szerint nem jó a kínai eszterga :)

Ja és a barátod pincéjében én kényelmesen elférnék, csak a barátod nem tart rendet.  
Ha berakna egy olyan polcot mint ami nekem is van jobb oldalt, kényelmesen elpakolhatná a sok szanaszét lévő rosszt, és még táncolni is lehetne.

000000000

Ezzel csak  az a baj, hogy nagyon szem előtt van mire kiszáradna el is fogyna ! [#buck] (egyébként salgó polc )

HJózsi

;) úgy kell betenni hozzád egy nagyesztergát, mint elefántot a hűtőszekrénybe ...  3 lépésben ...(gondolom megvan) :D
Ne hagyd, hogy bárki is elvegye az alkotókedved!  
[#wave] #13740-ben acélt munkáltam meg vele, nem az első munkadarab ...

HJózsi

Vészesen fogy a kolbász!!! ... [#ijedt] :D

keri

Erről beszélek [#worship]

keri

Különben én voltam az is, aki vett egy Unirak-et (bobcat másolat) 1,5milláért, mert 2 hónap alatt visszahozta az árát, szóval nem arról van szó, hogy nem vennék nagy esztergát ha érdemes lenne, csak jelen helyzetben ez nem reális lehetőség számomra.

HJózsi

Egy ilyen kis gépet hétvégi bevásárláskor is meg lehet venni, a szatyorban elfér az assony észre sem veszi :
-tej,
-kenyér,
-tojás,
-vaj,
-kiseszterga,
-lilahagyma,
-kefír,
....
:DDD

designr

Sokszínű társaság..szeretem..egyébként legtöbbünk műhelyét lefényképezve szerintem hasonló lenne..mindenki tervezi a nagyobb műhelyt..ujabb gépet..míg vannak tervek nincs nagy gond.Öregkorunkra meglessz,de addigra..

4um5b65d

Imádom a haverod műhelyét !

A sok elfüstölt TV-vel valamit kezdeni kell.
A kóóbászra megy a füst.
[#nevetes1]

Robika37

OK ,jó ceruzahegyezést, de komolyan.
Én a nagygép mellé vettem a kicsit mert utáltam elindítani az öreg vasat és betenni a nagy tokmányba a kicsit. Itt az a baj a fórumon (meg az életben is) "nagy titkok vannak" mindenki (tisztelet a kivételnek) aki tanácsot kér nem mondja meg a konkrét szándékot, feladatot csak úgy általánosságban tapogatózik. Ennek megfelelő tanácsokat kap vagy semmilyent esetleg mérnöki disszertációt.
Na ekkor válogasd ki az igazit.
Külföldi fórumokon mindent megoldanak az olyasmi kisgépekkel mint amilyen a tiéd is lesz csak mi a szép fotokat nézegetjük elfelejtjük alatta a dátumokat is elolvasni, ő nékik ez tényleg hobby, bizonyos alkatrészeknél én megőrülnék ha két napig kellene a szabadidőmben készíteni 0,3-0,6-os  fogásokkal.
Na ennyi, nem rossz szándékból meg belebeszélésből csak kikívánkozott.  

Üdv: Robika

000000000

én igazat adok neked...már ami a "kisgépesek" összetartását és a "nagygépesek" /nyilván ők vállalkozók,akik ebből élnek/ kvázi rivalizását egymással és a világgal illeti.......persze tisztelet a kivételnek..
....amúgy megvehetted volna az esztergámat.... [#nyes][#vigyor][#circling]

keri

Ja most hogy mondod, már értem. Konkurenciát jelentenek ezek a kis gépek, pedig valójában nem.
Eddig sem mentem ilyen piszlicsáré dolgokkal gépműhelyeshez, mert
1. El sem vállalják, mert nem éri meg nekik.  
2. Olyan árat mond, amiért inkább nem csináltatom meg.
3. Mire laikusként elmagyarázom neki, mit akarok, és mire összeegyeztetjük a lehetőségeket addig  0,1-es fogásokkal is legyártom itthon a ceruza hegyezőmön, az első kezembe akadó anyagdarabkából ami ránézésre jó nekem.

000000000

A kiút a céencésített „ceruzahegyező”.
Azért, átmérő harminc után, már bőven lesznek gondok. (Mondjuk, „vasban”)
A jégkrémet jól vinné, de azt meg nehéz befogni.
Onnan tudom, hogy most ilyen géppel görcsölök.
Persze a hűtés is nagyon hiányzik. Pláne, ha 30-assal fúrok telibe. [#nyes]

keri

Erre is van megoldás.
Szuport köszörűvel CNC-sítve nagyobb átmérőben is lehet precíz megmunkálást csinálni, persze kompex formákat nem, de akkor beviszem a TMK-ba :))