Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

keri

250W motor van benne, szerintem önmagában ez a védelem :DDD

KoLa

Elektron! milyen gépen dolgozol? Nálad is G33!

x4rhew5r3

Emc2-ben meg G32 nincs, helyette G33 és G33.1 van
(meg G76)

keri

És megmondanát hova a búsba tegyem ezeket a 6nm pincémbe ahova a villanyt is a folyosó világítás hálózatáról lopom?

Meg a múltkor belinkeltem 300ért ilyen gépeket, arra is azt mondtátok hogy az nem ér semmit mert már le van pukkanva ilyen olcsón. Nekem meg pont arra kell, hogy ceruzát hegyezzek vele, szóval oda mi a fenének vegyek egy 200ezer forintos Einhelt ami ugyan olyan rossz.
Tudom, mert kollégámnak van és a gépváz berezonál.

Ezen felül nekem ceruza hegyezésre kell, ezért sem adnék ki 400ezret egy Optimum műszerész esztergára.

Ráadásul kikértem a véleményeteket mielőtt megrendeltem, akkor nem akartatok lebeszélni ennyire, szóval mostmár maradjatok is csöndbe. [#boxer]

x4rhew5r3

Nem elírás volt:)
A G33 hasonló mint a Mach G32-je.

s7manbs8

Saját programomban van ez, valahol láttam, hogy G33-nak hívják onnan vettem a sorszámát. Szegény kis esztergámat szétszedtem, mert az volt a maró is, csak úgy kevés volt a hely rajta, most a motorját tükörcsiszolásra állítottam be. Pedig olyan jól megcsináltam hozzá a menetvágást, 200 -as encoder volt rajta és a léptetőmotorral nyomkövette a főorsót a menetvágás és működött is, csak a szánszerkezet gyenge volt, így max. műanyagba bírt menetet vágni.

HJózsi

HJózsi

Mondasz valamit... az simán lefullad ... :D

x4rhew5r3

A Rigid Tapping-nál nem emeli ki a kést. (?)
Azért kell sok lukú tárcsa (100-as enkóder A csatornája), hogy végig lekövesse a megállást és az ellenkező irányú indulást. Gondolom a bent hagyott kés hatásos fék:)

HJózsi

:) igen, ahogy írod,szinten tartás forgásirány váltás és a menetárokban osonás vissza ... :D
Ez nagy tokmánynál jól jön az energiaszolgáltatónak ... :)

f35ezvjs

Sziasztok!
már akartam erre válaszolni, hogy én hogyan szoktam 12 ig menetetvágni. nos itt van nézzétek meg

HJózsi

Szia Józsi, lemaradt a lik ... [#rinya][#wave]

HJózsi

most már +van ... [#vigyor2]

s7manbs8

De jó kis esztergád van, milyen fajta ?