Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

n4wch8k4i

ANTAL GÁBOR

A    forgatóm  ( billenthető , 2 fokozatú lánchajtás  csigával kombinálva ) Brutál kefe + homlok ( vörösréz ) csúszóelem

ajpwg6jrn

Szerintem tökéletes kiindulási alap.

ajpwg6jrn

Gábor, ez egész bivaly masinának tűnik. Frekiváltóval változtatod a fordulatszámot? Illetve lábpedál adja az indítójelet?

PSoft

[#eljen]
Mennyi egyik,és mennyi a másik lánckerékkel a "főorsó" fordulatod?
Vagy, frekiváltó is van a hajtásban...ami a képeken nem látszik?

ANTAL GÁBOR

Pontosan  .  Frekiváltó + Lone Wolf féle lábkapcsoló .  Bivaly ?
 Hát igen   de mondják :" Antalnak kell egy liter tej   hát vesz egy tehenet "  
 Nem szoktam cicózni

ANTAL GÁBOR

a bal alsó sarokban a frekiváltó rácsa

PSoft

"...hát vesz egy tehenet "

No de...

"Ha egy csupor tejet akarsz inni, nem kell megvenned az egész tehenet"

Igaz ezt, így...teljesen más összefüggésben szokták mondani.:)

ANTAL GÁBOR

Ebben is sok igazság lakozik ....

Szalai György

Ez egy reluxa mozgató.

Huszonötöt fordul percenként. Kell még rá egy plusz 1:8 áttétel, aminek masszív kimenő tengelye van, hogy rászerelhesd a tokmányt.

Olyat keresnék, aminek a kimenő fordulata nagyjából már jó a célra, és elég vastag a kimenő tengelye, hogy rászerelhető legyen a tokmány.
Nem akarnék felesleges feladatokkal vesződni.
Szerintem lehet ettől célszerűbb választás, de ha mégsincsen, akkor bármi szóba jöhet.

jani300

Üdv !
Fekvő elrendezésű ,dobozolású 220/380 as hetra trafóra emlékszik valaki ?
Nem találok a neten sem képet róla .
Már az újabb , bedugós szekunder csatlakozású .
Teljesen lepusztult a doboza semmi felirat nem látszik .
Ma velem jött , lehet hülye voltam , de csak a harmadik még :)
Nem fotogén ,max a belseje ...

jani300

Eltra

Eltra meglett .
Na nem volt egy nagy buli a vétel ,ha ennyiért is van , nagyobb teljesítményűnek gondoltam .

J-Steel

Tegnapra végre sikerült minen cuccot összeszedni, hogy PB+Oxigénnel tudjak lángvágni.
 Először egy 4mm-es laposacélt vágtam el, utána kipróbáltam a 30mm-es acélt is vágni.
 Csak a láng beállítása hangos, a vágás már csendesebb.
 Ha túl közel tartottam a lángvágót, akkor pukkant egyet.
 Végül a kiskocsival sikerült egyenes vonalat vágnom.

Majd vennem kell szemüveget a lángvágáshoz, mert az automata hegesztőpajzsom folyton ki-be kapcsolt.

Az a véleményem, hogy a bizonyos vastagság fellett (pl.30 mm) az anyagot lángvágni érdemesebb és nem flexelni. Sokkal gyorsabb. Persze utána a barázdákat már le kell flexelni, vagy lemarni, ha egyenes felület kell.

A neten láttam, hogy valaki lángvágót CNC-sített :)

J-Steel

...egyedül az oxigén palack miatt aggódom.
A boltban az eladó elbeszélésa alapján és a szakkönyvben szembesültem vele, hogy az olajos rongy ha oxigént kap akkor képes robbanni. Nem szabad olajos kézzel a redukorhoz nyúlni.

Továbbá ha a reduktorban kosz van, a palack megnyitásakor a nagy nyomáson felmelegedhet és robbanásszerűen eléghet, ezért csak oldalt állva szabad megnyitni.

A neten nincsenek fenn olyan videók, ahol az oxigén gáz baleseteket mutatnának. Ezért kicsit félek tőle, mert nem ismerem igazán.

sastas

Annyira azért ne félj tőle. Tisztelettel bánj vele, olajos dolgokkal tényleg ne fogdosd, mert mint sejthető, erősen oxidáló hatású.
Ha jól belövöd a dolgokat, mikor rendesen megindul a vágás, akkor igazából a PB-t már el is zárhatod, a nagynyomású tiszta oxigén átvisz a vágáson. Ehhez már rutin is kell, de ha az ember elég ideig csinálja, akkor ráérez :)