Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Nem jövök rá már megint, hogy mi módon kéne odaugrasztani, még a hirdetés sorszámára kattintva kapott linkel sem.

A hirdetés száma 93564

designr

Erre gondolsz?
[#t19p93564#]

fpd0kbd4

Egy varrógép motorja megfelelő bordás szíj áttétellel a saját fordulatszám szabályzó lábpedáljával? Szerintem egyszerű és olcsó megoldás.

Szalai György

Erre. Köszönöm.
Mert nem néz ki nagynak és ha jól sejtem pont kettő körül fordulna percenként 50Hz-ről.
Csigásban sem nagyon lehet egyben ekkora áttételt találni, ami egy ilyen hegesztő forgatóhoz kéne.
Ez meg még nagyon kompakt is és masszívan meg is van csapágyazva.
Kértem a farkastól egy fotót a motor adattábláról is.

jani300

[#t248p959#]
Ez még egyszerűbb is :)
a HIGANNYAL vigyázni kell mert ha ferdére állítanám kifolyhat :) [#integet2]

PSoft

Azon gondolkodom, hogy...
Ajánltam előbbre ugyanezt a megoldást itt, vagy a másik topikban, vagy csak...akartam.[#nemtudom]
(lusta vagyok visszakeresni):)

Szalai György

"varrógép motorja megfelelő bordás szíj áttétellel"
Ez mekkora arányú áttétel volna és hány fokozatban megépíthető?
Menyi kb. a varrógépmotor közepes fordulatszáma?

ANTAL GÁBOR

Van egy jó forgatóm ( egy itteni segítő fórumtárs jól ismeri )  180 wattos 3 f villanymotor + frekiváltó . 60 as csigahajtás + 4  es lassító lánchajtás  . Az árambevitel egy homlok csúszógyűrűn ami egy 25*25 ös bronzkefe . Egy 250 es danuviás tokmányt hajt , és billenthető ( Karimahegesztéshez )  Van egy kisebb lánckerék is amit ritkán használok . A lánckerék lézervágott ( 1/2") egy 3 és egy 4 mm es lemezből párhuzamosítva lett kialakítva  , esztergán lekúpolva
  Szépen teszi a dolgát ..
Csináltam egy  4 Nm es léptetővel is egy hasonlót de aki megrendelte azt nyugdíjazták a cégénél ( Most a "csonkán " = a konténerem tárolom )
 Majd holnap csinálok fotót a működőről

vadember

Ez a megoldás elég egyszerű. Neked sem kell komolyabb a lengéscsillapítók hegesztéséhez.

Nem ma kezdte a szakmát. 6061.com

https://www.youtube.com/results?search_query=6061

fpd0kbd4

Nem tudok konkrét áttételi arányt mondani, de az biztos, hogy a  varrógép tűjének az útját  óvatos pedálkezeléssel alsó és felső   holtpont között is lehet szabályozni.

n4wch8k4i

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

fn47xk7ei

Én a legolcsóbb meghajtásnak az autó ablakemelő vagy ülés állító motort találnám . Nekem is van pár darab félretéve ezekből (autóbontóból 1000 Ft , MÉH telep 100 Ft/db ). Aránylag alacsony kimenő fordulat és bőven elég erőt ad ahhoz , hogy egy nagyobb csigahajtóművet meghajtson . A PWM-es szabályozást és a forgásirány váltást is nagyon olcsón meg lehet úszni .Viszont a pedálos megoldás mindig tetszett valamiért mert a hegesztés közbeni pisztolyon való ujjmozdulatok nekem zavaróak lennének .

Szalai György

Sohasem használtam ilyen forgatót, ezért kérdezem, tisztán csak kíváncsiságból.
Hogy volna komfortos, hegesztés közben működtetni a forgatót?
Lábpedál nyomáskor önidővel elindul az előre beállított fordulatszám értékkel, felengedéskor önidővel megáll és rögzül?
Vagy pedálnyomáskor kellhet gyorsítási rámpa, felengedéskor meg egyből megáll?
Esetleg a pedállal végig szabályozható a fordulatszám valami határok között?
Visszafelé is kellhet forgatni a pedállal?
Jó sok elektronikával már majdnem tudna annyit, mint egy egyszerű, motor nélküli fazekaskorong lábhajtány. [#vigyor2]

fn47xk7ei

A forgásirány váltás lehetősége az nagyon jó dolog de persze nem menet közben hanem egy egyszerű kapcsolóval mint opciós lehetőség a készülék elektronikájánál elhelyezve .Rámpa itt nem kell mert olyan alacsony a kerületi sebesség .Megállni meg magáll mert majdnem önzáróak a hajtások , már mint a kettős csigahajtás . A sebességet a PWM potméterrel be tudod állítani de ugye ez függ a cső átmérőtől ami változó mert a kerületi sebesség a lényeg . A lábpedál használatát indítás-megállításnak gondoltam mert nekem jobban "kézre áll" .

n4wch8k4i

Urak egy ilyen motor jó lehet nekem a forgatóhoz?