Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

VighLajos

jani300

Nem semmi !
Azt azért megnézném mit csinál mikor belepattan a szikra a lavórba ....

zozo

...no meg a pajzs se semmi!  :)

fn47xk7ei

Uhhh... erről jutnak eszembe régi emlékek .[#worship]Mikor kezdő fiatal lakatosként dolgoztam Leninváros-Tiszapalkonyán a TIFÓ építésekor ilyen körülmények között . Annyi hogy még ilyen lavor sem volt csak csizmában álltunk a gödörben de a csizma is tele volt vízzel . Kettesével dolgoztunk , egy hegesztő és egy lakatos . A hegesztő egy idősebb szaki volt . A 600-as tűzoltó vezetéket építettük ki . A cső végének aljára két szögvasat hegesztettünk és az vezette meg a bennlévő csőhöz a daruval beemelt következő csövet . Hegesztő dinamóval dolgoztunk . Én nekem kellett odatartani a szögvasat a csőhöz , hogy a hegesztő meg tudja hegeszteni . A koma a szögvasról szeretett ívet venni - az én könyököm meg az áramtól mindig összerándult . A harmadik ívvétel próbálkozása után sűrű káronkodás közepette hosszú ívvel hajítottam ki a gödörből a kezemben lévő szögvasat . [#violent][#nevetes1]

VighLajos

...és a két felakasztott sarokcsiszoló?
[#csodalk]
,

zozo

[#csodalk] -igen, a burkolat csak útban lenne... :)
No de mi a fene az a polipszerű valami a cső betontuskóján?

jani300

Abból látszik hogy profi , nem kell a trutyiban cserélgetni a drótkorongot és a tisztító tárcsát . (Burkolattal nem lehet dolgozni)
A 230 as on azért már nekem is fent van a burkolat ,az már durva tud lenni ...
Hogy miről is megy a hosszabbító azon lehetne elmélkedni .
Megelőlegezzünk egy leválasztó trafót ?

PSoft

A hármas "Y" elosztóra gondolsz?

A két flex, meg a harmadik talán a hegesztőtrafó(inverter) lehet.
No de, hol van a képen a hegesztőtrafó?[#nemtudom]

fn47xk7ei

Én azért kizárnám az invertert , nézve azt a sok fél-háromnegyed darab elektródákat a sárban . Vagy esetleg nincs "letapadás" védelem az inverteren .[#nemtudom]Viszont a varratot erősen nézve ill. a sok eldobott elektródát - hát nem ma kezdhette a szakmát a "szaki" .......mondjuk tegnap délután ![#csodalk][#nevetes1]

PSoft

A ragasztó adagoló, sose az inverterbe/trafóba van beépítve.
A ragasztót, mindig a "szaki" csuklóizmai adagolják a varrathoz.[#nyes]

n4wch8k4i

Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni!Szeretnék egy forgató berendezést összeállítani,de elég tudatlan vagyok a témában.Egy 200 eszterga tokmányt szeretnék rárakni és 30-70 mm átmérőt hegesztenék vele max 5kg-os tömegű tárgyakról lenne szó.Előre is köszönöm a segítségeteket!

fn47xk7ei

Mai nap kezembe került megint egy AWI hegesztőgép HF-es gyújtó egység . Egyszerű volt a probléma ill. a javítás - a sok portól ki kellett takarítani és + állítani a szikraközön , hogy egyforma legyen a két soros szikraköz távolsága . Máris  brutális szikrára képes a 120W-os 3000 V-os táp 2:1 áttétellel .

fn47xk7ei

Elsőre is határozd meg a hegesztés sebességét nagyjából majd határold be a hegesztendő csövek átmérőjét és akkor már könnyű az áttételt és a szabályozási tartományok beállítása .Fontos a lábpedálos indítás-megállítás és a munkamenet közbeni sebesség állítás lehetősége lábpedállal és valós munkamenet közbeni sebesség változtathatóság lehetősége is .Indulásnak ennyi elég , a többit menet közben még kitalálod .[#eljen]

fn47xk7ei

Csak akkor van baj ha rossz a tömítés és a ragasztó a csukló izmok közzé beszabadul .

n4wch8k4i

Köszi a segítséget,de e nél több konkrétumra lenne szükségem.Az anyag vastagsága 1-2mm álltalában és 2-3 fordulat /perc körüli sebességre lenne szükség.