Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Az eredeti kis kerámia panel ez lenne a hegesztő gépben ( a mellékelt fényképen látható ) de előfordul , hogy elromlik és ezt lehet helyettesíteni a házilagos készítésű elektronikával .Ezzel a témával tovább nem fárasztanám a társaságot de gondoltam megosztom a rajzot mert valószínűleg ezt is törlöm a gépemről .

fn47xk7ei

Most már átugrok ide a "béna vagyok" topicról mert már elég volt belőle . Viszont "hegesztős amperekről" is beszélgettünk és ma takarítottam az egyik hegesztőgép belsejét , persze közben készítettem a telefonommal egykét fényképet . Ez "csak" egy 360 A-es hegesztőgép de jól látni a mérnökök mennyire odafigyeltek a fojtó tekercs méretezésére , fontosságára ill. kialakítására . Maga a fojtó kétszer akkora mint a hozzátartozó főtrafó ! Érdekes néhol hogy elhanyagolják ezt a témát és van akik komolyan veszik (Fronius ).

rakottkrumpli

Üdv
304/W 1.4307 /X CrNi 18-9 rozsdamentes acélhoz milyen bevonatos pálcát használjak?  sima trafós AC Hetra géphez.

bobak.denes

rakottkrumpli

jani300

öntvényhegesztés
Rákattintottam egy filmre ,és egy érdekes hegesztési megoldást láttam ,amivel még nem találkoztam .
Van erről valakinek véleménye ?

mex

Ez nagyon 'Oroszos"...
Az úgynevezett monelpálcát utánozná, csak a salakképző bevonat alulról van, és nem képez megfelelő védőréteget a hegesztés közben, ez látszik is a zárványos varraton. Valószínűleg szükségmegoldásnak jó lehet.

hostya

Érdekes..
Lehet hogy holnap kipróbálom.

jani300

Köszönöm a válaszokat !
Közben rákerestem az alkalmazott pálcára , sima rutilosnak tűnik , kicsit sok szilíciummal .
Érdekesség csak ,persze .
Egyszer ráérek lehet megpróbálom .

B.Zoltán

Farkaslyuki bánya tekercselőjében voltam tanuló.

Ott a öreg szaki az eltört motor öntvény talpait ugyan ilyen módszerrel hegesztette meg.
A kidobott tekercselő huzalból (0,5-0,8) tekercselt két réteget a normál pácára.
Én is mindig készülök, hogy egyszer kipróbálom.

kmajer

ARAX FLUX tartalmú forrasztócin valakinek van a polcon?
Vagy RAX folyasztószer?

Lacibácsi

Édesapámtól láttam ugyanezt gyermekkoromban. Bontott tekercselő vörösréz huzalt használt kb 0.5 mm vastagot. A régi szakemberek sok ilyen ügyes szükség megoldást ismertek.

jani300

Üdv !
Ma toltam kicsit a saját szekeremet is ...
Nyafogtam régebben hogy a trafós CO hegesztőm veri a B20 as automatát , kellene rá lágyindító .
Hát kell a fenét .
Ki van az már régóta találva , rátettem a mágneskapcsoló után egy 16 mikrós fázisjavítót és boldogan hegesztek :)

000000000

Üdvözlet!

Esetleg valakit érdekel Panasonic robotokhoz kopóalkatrészek megvásárlása

Köszönöm!

ajpwg6jrn

Ismét belefutottam egy olyan videóba, amit inspirálónak érzek így megosztom veletek is: