Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

svejk

No ezt inkább a #871-re kellett volna írnom, hiszen a #884-ben már Te is sokallod. No mindegy...

fn47xk7ei

De láttad , mint írtam , túlzottan nem merültem el a mérésbe inkább kidobtam  a pecsába az egész kísérleti szerkentyűmet mert akkor nekem még csak 3x10A-es  kismegszakítók voltak felszerelve a mérőóránál .Az egész szerkezet meg 12 darab MOT-ból volt összeállítva , igaz dupla primer tekercsekkel és 400 V-ra kötve .

svejk

Ja,ja...felületesen olvastam délután, most esete meg írtam, így aztán ez lett belőle. Bocsi!

000000000

Igazábol a  trafo vas légrése a lényeg azt nyitod zárod vele ami a fluxust rontja / növeli !

jani300

Én ezt kicsit átfogalmaznám a helyedben , mert így nem jól hangzik :)

fn47xk7ei

Ja , ja .. "légrés"..[#eljen]

jani300

Van olyan is , nem írt rosszat ,csak nem igen használják már azt a típust .

000000000

Lehet bármelyik megoldása fluxus erövonal variál...[#vigyor]

zozo

Ismeri valaki ezt a márkát? -Meg lehet venni kisebb javító munkákhoz, vagy nagyon gagyi?

Néha bosszantó, hogy a 60 kg-os hetrát kell húzkodnom, amikor csak egy leszakadt fület kell visszavarrni a helyére...

Az egy dolog, hogy 77% árengedményt írnak, tudom, hogy az csak beetetés szokott lenni :)  de vannak itt profik, akik ismerik az inverteres gépeket és tanácsot tudnak adni.
-Köszi-

inverteres hegesztő, akciós

mex

Jó nagyokat írtak hegesztő áram terén,az alsó értéket elhiszem, a felsőt sokadjára is kétlem. A gyújtófeszültséget is keveslem, nem minden elektróda típust tud könnyedén kezelni. A márka nem ismerős, akármi is lehet a belsejében. A cégnél Fronius, és Esab invertereket használnak, használok, még azok sem örökéletűek...
A kis keresztmetszetű kábel (jó hosszan) a biztos halála az ilyen alacsonyan árazott invertereknek, ezt figyelembe kell venni a terepi munkánál. Úgyszintén az aggregátoros táplálás sem ajánlatos ha kis teljesítményű. Otthoni műhelyben alkalmi munkára talán használható.
Olyan 50e környékén kellene inkább nézelődnöd.Például:

zozo

Köszi, pedig pont arra gondoltam, hogy egy könnyű kis aggregátorral együtt is milyen könnyen futnék vele egy szál pallón :)
Akkor ez a lehetőség kilőve.

jani300

Nem vagyok profi a témában .
De több mint 5 éve bevállaltam egy nevenincs invertert a metróból .
180 as ,
Nem tudom mennyire átverés de 4es elektródából már több mint fél dobozzal elhegesztettem vele , még csak le sem váltott soha .
Hibátlanul olvad a 4 milis elektróda .
Dobozszám fogyott a vékonyabb is .
Soha nem kellett maxra tekerni .
Ész nélkül ugye csak a falnak menni érdemes , vigyázni illik minden gépre .
Nemrég megkérdőjeleztem egy rotari hammer bontókalapácsnak való használatát , pláne betonhoz !
De hát hiába cukrászként ,elnézhetitek nekem .
A vékony hosszabbító ,munkakábel ugye józan paraszti ésszel is kerülendő ,én sem erőltetem :)
Sokszoros árú profi géphez hasonlítani , hát döntse el mindenki maga ...

PSoft

"...egy könnyű kis aggregátorral együtt is milyen könnyen futnék vele egy szál pallón...

Kevés "szmájlit" tettél a végére!

Sokkal több kellett volna.
[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

zozo

Na jó, akkor módosítok:
-...milyen könnyen behúzkodnám egy banyatankkal, előbb a hegesztőt, majd az aggregátort és ezután az elektródát egy kényelmes lejtős aszfaltozott úton... [#nyes]

PSoft

Profi én sem vagyok.(ebben sem):(

Közel tíz éve lehet, hogy használgatom az enyémet.

Akkoriban javításra hoztak belőlük, úgy kb. tíz talicskányit:) hozzám.
Szinte mind "háromnapos garanciába" visszavitt, gyári hibás cucc volt, igen apró, típus, vagy inkább összeszerelési hibákkal.

Nos, azokból egyet megtartottam(persze hivatalosan) magamnak.
Amennyit én értek hozzá, hobbi célra, tökéletes választás volt.