Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

PSoft

fn47xk7ei

Jó kis gép ez ![#eljen]De nézegetem a fényképeket és azon gondolkodom , hogy vajon mire is vagy hol használhatod ezt az invertert . Vagy pedig mindig kesztyűben dolgozol .. szép, karcmentes burkolat , potmétergomb . A hálózati kábel és a vállpánt is alig-alig mondható használtnak . A dinsei meg "aranyozva" van belülről . Jól gondolom , hogy ez is a gyűjteményed közzé tartozik a polcodon ?[#conf]

PSoft

Utálom a kesztyűt, sosem dolgozom kesztyűben.
(esküvő is azért nem volt)[#nyes]

Vigyázok ám én erre a gépre.
Na meg, métereket se hegesztek naponta.:)
A két gyári kábelét "vékonyultam" 'anno, azokat cseréltem le extra hajlékony, 16-os gumi munkakábelre.

A mai napig megvan a gyári karton doboza, abban tárolom.
Könyökre, sosem hajtottam hosszabbítót sem...meg más villanydrótot sem.
Ha holnap előveszem, ott a dobozában a szépen,(ahogy adja magát) karikára hajtott  két kábele a gép mellett.

Remélem, még hosszú ideig lesz az "aktív gyűjteményem" bármikor hadra fogható darabja.

jani300

hegesztő
Nagyon hasonló inverterem van , nem volt még gondom vele .
Az este kicsit rossz passzban voltam .

fn47xk7ei

A letöltéseket takarítom ki a számítógépemen és találtam közöttük egy rajzot , talán valaki hasznát veszi . Egy EP System inverteres hegesztőgép kerámia lapkáján lévő elektronika rajza .

remrendes

Egy 130-as Iweld Pocketpower csak kicsivel hosszabb arban (28k) es azert az nem olyan rossz.

fn47xk7ei

+ még ez is talán segítség hozzá .

6rk75uezn

Nem hegesztés de talán ide tartozik.
Szóval valahol lehet kapni olyan külső vékony csövet mint az awi kábeleken van külső cső?
Bármilyen bárhol kapható cső is jó lenne ami hasonlóan hajlékony.

fn47xk7ei

Komolyabb hegesztéstechnikai boltban biztosan van mert a szervizek is használják . De a neten is találsz - kábelvédő tömlő néven .

PSoft

Lajos, Te biztosan tudod...

Hegesztéshez kapcsolódó/kapcsolható amit kérdezek.

Saválló anyagoknál varrattisztítására használják, de én más célra is használtam, jó eredményekkel.
Méz, vagy olaj sűrűségű/állagú anyag, amit én használtam, pirosas színű volt.
Savas, maró hatású cucc.

Mi ennek az anyagnak a neve?[#nemtudom]

Révész Richárd

Inox passziválószer néven keresd.
[#integet2]

PSoft

6rk75uezn

ywathzay

A piros színű konkrétan a Polinox P Rapid.

PSoft