Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

De mi a kérdés ?[#nemtudom]

jani300

Mitől lehet ekkora különbség a két gép között :)

jani300

Az iparibb gépben már régóta ződ ruszki diódák vannak .
A fojtós hozzászólásod betette a bogarat a fülembe ,ha ráérek bekötök egy 200 amperes nyitott vasmagos fojtót csak úgy sorba kívülről , mit változik .

remrendes

Azonos feszultseggel, huzalsebesseggel es tavolsaggal?

hostya

Melyik két gép között..??

Mert két gépről beszélsz/írsz, de egyiknek sem tudjuk a TÍPUSÁT..? [#nemtudom]

jani300

Ez jó kérdés .
Ugyan úgy hegesztek . Az előtolás annyi amit megenged a max áram .  Ha sok az előtolás púposodik a varrat , ha kicsi inkább beég a huzal . Korrekt érték nincsen is írva meg hát biztosan nem méricskélem .

fn47xk7ei

Szinte lehetetlen választ adni mert ugyanazzal a munkakábellel , huzallal , mért huzalsebességgel , mért gázmennyiséggel , mért íváram és ívfeszültséggel, stb. estén lenne jó az összehasonlítás . Senki nem tudja a főtrafó valós jelgörbéjét (hiába van egyenes rajzolva az adattáblára ) a fojtók munkapontját ...már első gondolatra is bonyolultnak tűnik számomra .[#nemtudom]

jani300

[#t248p317#]

Ez a jobbik gép , ez fröcsköl jobban .
A másokról is tettem képet az adattábláról ,megkeresem .

fn47xk7ei

A legjobb lenne talán mikor van egy túlméretezett fojtód amivel van párhuzamosan egy ellenállás valamint + akár pwm-es teljesítmény szabályozó amivel be lehet jól lőni a fojtó munkapontját .Talán ?

jani300

[#t248p305#]
A másik gépben ebből van a főtrafó fojtóval kapcsolókkal .
A doboz és a trafós előtoló szerkezet egy másik egyszerűbb ,kisebb gépé .

jani300

Az ellen állással kipróbálom .
Sokat segített egyébként hogy máshol dolgozom vele , építettem ki 10 as alu vezetéket a hálózatnak .
Egy munkakábellel is megkínlódtam az elején ,kontakthibás volt a préselése az erősáramú résznek .

fn47xk7ei

Az az ellenállásos kísérletezés csak akkor jó ha túlméretezett a fojtó tekercs és be tudod jobban lőni mikor fröcsköl a legkevésbé . Nekem vasdrótból van de lehet másból is készíteni . Talán még találok fényképet is az enyémről .

fn47xk7ei

Ezen látható a spirálba tekert vasdrót és ez van kötve a fojtóval párhuzamosan .

fn47xk7ei

.. és ha ez nem elég - most újítok fel magamnak egy Fronius 457-es CO2 hegesztőgépet és ha akarod akkor lefényképezem neked a benne lévő ellenállást ami a fojtó tekercshez tartozik , no az a méretes ellenállat ![#nevetes1]

jani300

Szia !
Na ma este valami megadta magát a Co gépemben .
Kicsi az áram ,és pár perc után veri a 20 as automatát .
Nem találgatok , de meg kell keresnem ,remélem végre jó is lesz .
Ki kínlódtam vele a mai munkát , de oda kell vinnem a másikat , mert minden lemegy az óra előtti biztit veri .
Kell egy meló reggelre .