Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

ebalint

Igaz!

Úgy látszik én is öregszem.

Elnézést, elsősorban Lajostól, Neked meg köszönöm, hogy figyelmeztettél.
[#eljen]

remrendes

Te az osszepottyozeshez is maszkot huzol?

7ribea2ss

Tegnap alu. hegesztő pálcát hirdetett egy fórum társ az adok veszekben. AZ lenne a hozzá értőkhöz a kérdésem, hogy inverterrel használható ez a bevonatos pálca?

sufnituning

VighLajos

A nejem mesélte, hogy ezt az egyetemen már oktatták, mint "apróbetűs" sor. A nappali hegesztés következménye éjjel 2 körül jelentkezik, és nem kellene visszaküldeni az orvosi ügyeletre.
A hegeszteni-nemtudásomat pedig automata pajzzsal próbálom kompenzálni
[#taps]

Rabb Ferenc

Azt viszont valószínű nem tanították - de kitűnően használható: nyers reszelt krumplit (uraknak burgonyát) kell két gézlap közé tenni és ezekkel a kis "párnákkal" letakarva kell a szemet pihentetni legalább fél órát. Másnapra teljesen rendbe jön a felelőtlen munkavégzés fájó következménye.

Többrendbelileg kipróbálva, műxik. A több nem én vagyok, nekem csak egyszer kellett - de akkor nagyon...

PSoft

Este, lefekvés előtt már érzi az ember, hogy nem ok.:)

Talán, háromszor-négyszer fordult elő, még az automata pajzsos idők előtt.
Nekem, a vizes zsebkendő is segített, nem kellett az úri huncutság a "burgonyával".:)
Reggelre, mindig elmúlt.

svejk

Egy kolléga tejet cseppent ilyenkor a szemébe. [#nemtudom]

Ezt a reszelt krumplit is ismerem hallomásból, de ezt is nyitott szemre kell rakni?
A keményítő nem ragasztja le a szemhéjakat? :)

Rabb Ferenc

Én csukott szemre tettem. Szerintem nem jó ötlet belenézni a lucskos gézlapba nyitott szemmel. Elég egy baj is...

A keményítő nem ragaszt, hanem keményít [#nyes]

svejk

Aha, tehát arra is jó? :)

B.Zoltán

Becsukott szemre rá a reszelt krumplit, megnyomni és a leve bemegy a szembe és máris csökkenti a fájdalmat.
Reggel meg ki kell bányászni a száradt krumplit a szemgödörből.

Hegesztéstől nekem is egyszer vagy 30 éve. De a múltkor csak úgy begyulladt nem volt itthon semmilyen szemcsepp, és akkor jött a krumpli.

7ribea2ss

Köszönöm, az nincs csak sima trafó.

fn47xk7ei

"Sima trafó" jó !Te invertert kérdeztél ![#rinya]

VighLajos

Igen, a krumplis-gyógymódot ismerem, szerencsére még nem volt rá szükségem.

remrendes

Ezt en is tanusithatom, hogy mukodik, de en gezlap nelkul szoktam ratenni. Nekem pont az automata pajzstol szokott ilyen lenni, TIG-re nem annyira jo a Mach3.