Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

svejk

Az elektródás hegesztés nem nagyon barátja. :)

jani300

Elképzelhető hogy szebben hegesztek :)
A kasznis dolgait (is) nézem .

mex

"Még végig sem néztem ."

Én végignéztem...[#falbav]
Kár volt. Amit hegesztés címén művel, azt nem kéne bemutatnia.

jani300

Ok tudomásul veszem itt nem tetszik a dolog :)
Én még le is fordíttattam a fordítóval .
Ami most tetszik , abban a témában érdemes néznem , nem a a konkrét hegesztés érdekes benne .
A részletekben van a lényeg .
Nem az öreg szakinak szántam ,na :)
Akkor bocsi ,nem hozom fel többé .

fisrcxuk3

Az nem lehet hogy  cseppfolyóssal nyakig töltik .és nincs hely a hőtágulásnak ?Nekem is volt már közel 100 báros  palackom.Igaz , rövid ideig,(no nem felrobbant,) hanem az első pár hegesztésig.

ajpwg6jrn

Én is erre gyanakszom, viszont ha ez igaz, akkor ez szerintem elég balesetveszélyes. (A lényeg hogy már egy jó ideje 60 bár alatt van.) :)

Dakota25

Előzőleg volt benne, vagy keveredett bele a töltéskor valami más gáz (argon?, nitrogén?), ami hamar kiforrt a CO2-ból, így beállt a CO2-ra jellemző hőmérséklet-nyomás karakterisztika.

ANTAL GÁBOR

Miklósnak és Janinak is elküldtem egy magán levelet amiben részletesen elmagyaráztam a jelenséget . A lényeg a Co2 kritikus hőmérséklete 304 K  vagyis e fölött bármekkora nyomást alkalmazunk nem lehet cseppfolyósítani .
  A töltőüzem bőven e hőmérséklet alatt tölt ( cseppfolyóst , és adott tömeget mert bizonyára mérlegel . ( A palackba bőven több férne de azt nem töltik tele )
Aztán megnő a hőmérséklet ( Pl legyen 32 Cfok ami a kritikus fölött van .) )
Minden cseppfolyós rész gázzá válik és drasztikusan megnő a nyomás .  A cseppfolyós töltőtömegből ismert a gáz tömege érvényes rá az Avogadró törvény vagyis gáz fázisban ismert a térfogata. ( molnyi mennyisége 22.41 liter  273 K en )  DE gáz fázisban a gáztörvény is érvényes rá tehát adott palacktérfogathoz kiszámolható az adott hőmérsékleten a kialakuló nyomás

Most nem interpretálom a példát de 150 bar abs reális   sőt ha a töltőüzem több cseppfolyós tölt bele mint az előírás akkor akár a 250 bar is kialakulhat

VighLajos

Az efféle emberek jelennek meg éjjel 2-kor a patika ügyeletén, hogy fáj a szeme...
- Mit csinált?
- Hegesztettem...

VighLajos

...vagyis a kritikus hőmérséklete 31 C
...elírás...

vjanos

Nekem Janinak vagy Jani300-nak?
(Ha nekem akkor nem ért ide :( )

Dakota25

Szia!
Értem én, csak a Bankimajki posztjában lévő fotó szerint a visszahűlt, szobahőmérsékletű palackban is magas volt a nyomás. ...persze a szoba is lehetett 32°C felett...

jani300

Néhány éve megvan már az inverterem .
Frankó ,vastag munkakábelek voltak hozzá ,ha rövid is .
Egy ideje gyanúsak lettek a sokeres "réz"kábelek .
Na ,párnapja kiderült , rezelt alu . Csodálatos !
Üzletben vettem ...

ebalint

Ki tudja manapság? Bármi lehet ...

273 meg 31 egyenlő 304.

A palack meg. ha véletlenül napsütötte helyen volt, a hőmérséklete a környezeti fölé is mehetett.

ANTAL GÁBOR

Lajos udvariasan arra célzott hogy te kritikus NYOMÁST írtál
 Olvasd vissza !