Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

000000000

Ja, eszembe jutott. Valóban volt akkor is 5% -os, de azt nem szerettem. Az már majdnem réz volt. Inkább Disushoz volt jó.

B.Zoltán

Kutatgattam, és találtam 5%-os  ezüst tartalmú pácát, ahogy Az már réz színű, viszont jól emlékszem, hogy amit találtam lapos pácát, azon már látszott az ezüst tartalom elég rendesen.
Szerintem is, 20% biztos van benne.

000000000

Pedig az ezüst nem horror árú alap anyag érdekes amibe rakják ugy 50..100x áral szerepel...
Jó folyositó szer az ezüst minden féleképen érdemes forraszt keresni amiben jelen van kemény/lágyrol legyen szó!

B.Zoltán

Közben megtaláltam az UTP 3M ezüst forrasz adatait.
Van egy szál belőle.
UTP 3M 351 oldal
Munkahőmérséklet 610 fok, és szinte mindent lehet vele forrasztani.

VighLajos

A kadmium (Cd) tartalma miatt ezt hogy-hogy nem utálta ki a "zöldség"?
:-)

000000000

B.Zoltán

Ugyan ezen gondolkodtam én is, mert más cég termékénél meg azt írják, hogy kadmium mentes lett.
Lehet protekciósak.[#wilting]

3z3fhyubr

Szerbusztok! egy kis tapasztalati tanácsra lenne szükségem. Van egy régi Trakis hetra Tig 160 AC/dc awi mma hegesztő jó áron. annyi baja, hogy az Ac gyújtás nem gyújt rendesen viszont javítható. A kérdés az lenne, hogy megéri ezt a régi berendezést venni vagy inkább gyűjtsek, újabb tipusra?

sufnituning

Nem írtad, hogy mennyiért adják, így nem lehet megmondani, megéri, vagy sem. Újat 333A   AC/DC 350 ezer pénzért kapsz.

jani300

Ami a képen van egyfázisú .
Ez jó és rossz is egyben ,a meglévő adottságok döntenek .
Én tudom az árát , gondolkodtam is picit rajta .
Nem vagyok látnok ,csak itt volt hirdetve :)

sufnituning

Áruljátok már el, mennyibe kerül, lehet magánban is!
Megöl a kíváncsiság!
Ahhoz meg elég nagy, hogy egy fázisú, mert ha terepre akarnám vinni, ahol max 230V van oda nem cibálnék egy 70 kilós gépet.

nyiszi

sufnituning

Akkor én azt passzolnám[#conf]

fn47xk7ei

Szinte "MÉH telepi" ár ! Amennyiben a munkakábelt is adod hozzá akkor nagyon jó bolt . [#eljen]

jani300

Na én is kérdezek CO hegesztéssel kapcsolatban ,de akkor itt .
Most összeraktam ,újból beüzemeltem egy régebbi ,áruházi gépet . (öszvér , két gépből van legalább)
Nem ipari de kétfázisról elvben tudna 180 ampert .
De 230 ról megy . Igazándiból most már tudok hegeszteni is vele , jobban beolvad lágyabb az ív mint a másikkal .
Nagy ,ritkább cseppekben olvad le a huzal .
A másik jobban fröcsköl , folyamatosan olvad ,de annak komoly ipari az előtoló vezérlője is .
Teljesen más a két gép .
Nincsen harmadik amit kipróbálhatnék :)
Ja ,simán csak co val tolom ,nem kevert gázzal .