Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

xgn8p4wk5

Üdv! Varga égőszárhoz keresek a képen látható fuvokákat. Mi a pontos neve ennek a fuvokának? Lehet kapni újat?

jani300

Van egy bugyuta kérdésem .
Lett néhány száll FOX SAS 2 bázikus elektródám .
Saválló . Mekkora szentségtörés evvel szerkezeti acélt hegeszteni ? Szerintem szilárdsági problémát nem okoz , de azért kíváncsi vagyok .
Mellényúltam elfogyott a rutilos és volt ott pár száll bázikus és avval is hegesztettem párat a húzatópadon este .
Másnap kiderült hogy túl fényes a varrat .

mex

Problémát nem fog okozni,a rutilossal összevetve csak előnyére válik a hegesztett szerkezetnek.
Húsiparnál dolgoztam a hetvenes években, ott a TMK-ban túlnyomórészt rozsdamentes anyagokból készült állványok, tartályok,kézikocsik készültek, illetve kerültek felújításra,és sokszor kényszerültünk anyaghiány miatt normál
szerkezeti acélból készült darabokat is beépíteni alárendelt halyekre. Tartós megoldásnak bizonyult.

jani300

Köszönöm a választ .

csakyt

Segítségetek kellene. Az autómnak a kipufogó csonkja ketté tört, és ezt szeretném meghegeszteni, de sajnos nem tudom milyen elektróda kellene hozzá, mert öntvényből van. Azért ebben a fórumba írom ezt, mert ha valaki ebben tudna segíteni és lenne neki ilyen pálcája, vennék pár szálat tőle.
Köszönöm a segítségeteket.

jani300

UTP 8 átmeneti elektróda , jó de igen drága .
Ismerni kell a technológiát is ,hogy jó legyen .
Próbáld AWI val meghegesztetni az modernebb eljárás . Esetleg bontó .

ybm4ifb

Szevasz

Van ÖV elektródám,ha érdekel.

Azt ugye tudod hogy a hegesztés után síkba is kell marni a hengerfejre kerülő felületet?!

Bontó nem jöhet szóba? Milyen autó?

Ha nem tudod megoldani,keress meg.

csakyt

Köszi a segítő készségedet. Ez egy Mitshubisi Lancer 1.3-as autó. A kipufogó csonkja van  megrepedve  majdnem ott ahol  az 1-2 es és a 3-4-es kiömlő után összetalálkozik az csonk annak a részével, amire mád a csövet kell összekötni. Elsőnek azt hittem, hogy a cső és a csonk között lévő tömítés sérűlt volna, de ahogy a hőterelő lemezt levettem, hogy tömítést cseréljek, akkor láttam, hogy megrepedt. Van  co hegesztőm is és villany ívhegesztőm is, de olyan elektródám amivel ezt meglehetne hegeszteni, már nincs. Szerencsére a motoron rajta is meglehet hegeszteni, így nem kell a hegesztés után síkba köszörülni. "gondolom én ". Ha eladnál nekem pár szál ilyen elektródád, vennék tőled.
 Sajnos bontóban nincs ilyen csonk, így kénytelen vagyok a hegesztéshez folyamodni. Az is jó lenne, ha megtudnád te is hegeszteni, de sajnos nem tudom te merre vagy. Én Bp 03.- kerület.

Révész Richárd

Ha eljössz Diósdra adok UTP8 pálcát.
Nem úszod meg a levételt szerintem, mert be kell gyökölni, hogy jó legyen.
Vagy turbómaró ha oda lehet férni.
Van AWI is ha gondolod.
Telszám az adatlapomon.

ybm4ifb

Csak rá kell nézni az adatlapra....

vjanos

Kellene csinálnom egy hegesztő asztalt...
Főleg zártszelvény állványokhoz, könnyebb szerkezetek összeállításához.
Kalapálni, egyengetni nem akarok rajta.

Az alábbi videón levő fazon tetszik.
El tudnám képzelni mondjuk az asztalának harmada vastaglemez, a többi része ilyen téglalap-zártszelvény, amihez jól lehet pillanatszorítózni.

Csinált már valaki hasonlót?
Igazából még nem tudom pontosan, mit akarok, inkább ötleteket gyűjtök.

Szempontok, első ötletek:
- szakaszos felület a leszorításhoz
- kb legyen sík, amennyire a hegesztéshez szükséges
- férjen be alá a gép (Formig 175), szerszámok
- a lapja kb 80x100 cm
- az oldaláról vízszintesbe felhajtható egy kb ekkora, hasonló szakaszos szerkezetű lap
- ?

jani300

Tudom hogy pancser vagyok , de sosem tennék hegesztőgépet a hegesztés alá .
Igyekszem mindig minél távolabb tenni a hegesztéstől .
Ha csiszolok ki is kapcsolom ,ne szívja be a ventilátor a köszörűport .
Elnézést ha valakit bántana a hozzászólás ,de nem értem ezeket a dolgokat .

vjanos

Ott a pont. Bár első körön csak az ott tárolásra gondoltam, de mindenképp jogos.

Ez sem tűnik rossznak:

jani300

Nem személyeskedésnek szántam ,csak kiakadtam kicsit .
Nagyobb melónál minden tiszta köszörűpor .
Ez a csapos ütköztetés első ránézésre tetszik , De egyenesnek kell lennie az anyagnak hogy ne csaljon .
Egy derékszög sablon már sokszor kellett volna .Tavaly vettem , bontottam egy gépalapot ,asztal alapnak ,de kicsinek bizonyult . Csak 2,5 x 1 méter . 80X80 a keret ,100x100  lábak , szétszedhető ,jól kivitelezett .
El kéne adnom ,anyagnak sajnálom elhasználni , hely meg nagyon nincsen .
Majd egy évig készült egy több funkciósnak szánt huzatópad alap ,az 3,5x1,8 méter most . 90X90 es zártszelvény dupla keret (hosszában már is tripla lett )
A felálló rámpát nagyobbítottam rajta ,ez volt az egyetlen melója . El volt cseszve a rámpa a viszonylagos síkon kiderült . Nem bírtam igazítani semmit sem rajta kétkilós kalapáccsal sem . Pillanatszorítókkal lefogatva a huzatópadhoz ,viszont oda nyomtam hidraulikával .ahova csak akartam  . Azért megdöbbentő látni a különbséget .
A régi módszer : két vasbak vízszintezve ,és hozzá hosszabb egyenes gerendák . Ezen is mindent megcsináltak .
De nekem is tetszenek azért a mostani hegesztő asztalok  !  Öreg vagyok ,fecsegek :)

fn47xk7ei

Pontosan ahogyan írod - szerintem is gépek , szerszámok nem valók a hegesztő asztal alá . Én is gondolkodtam anno amikor készítettem az asztalt , hogy két fiókot aláfabrikálok de aztán gyorsan elvetettem az ötletet mert fontosabb számomra a gép ill. a hegesztendő munkadarabhoz alulról is kényelmesen hozzáférjek . Persze azért tervezem mostanában egy teli lemezes hegesztő asztal összedobását is de persze még legalább egy hónapot várat magára a megvalósulás .