Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

svejk

ha végképp sokallod a fogyasztást esetleg próbálkozhatsz ezzel a kiegészítővel.

Nálunk ipari körülmények relatív hosszú hegesztési idők és sok trehányság mellett nem volt bizonyítható a hatása, de lehet a sok pötyögtetésnél hatásos.

B.Zoltán

Nem akarok tolakodni a már többször leírt módszeremmel, de én már csak a konkrét megmért liternek hiszek.

Az 3000Ft-ér vett áramlás mérőmben is csalódtam.
Behitelesítem egy zacskós méréssel a reduktoron a  nyomásmérőt és utána nincs meglepetés a fogyasztásban.

Fel kell fogni zacskóban a gázt és egyértelmű, hogy mennyi jön mondjuk 20mp alatt.

vjanos

Kb 2 óra hegesztés után most kb 80 bar van a 130 cm magas 13cm átmérőjű co2 palackomban.
Én bent 5l/percre állitom.
Így a nagyobbik tekercs 0.8-as huzal kb 2/3-ához volt elég egy palack.

ANTAL GÁBOR

János  ! Biztos co2 ?  Nem corgon ?  
"A gázpalackban a szén-dioxid cseppfolyós
állapotban található, amit ,,nyomás alatt
cseppfolyósított"-nak neveznek. A
folyadék nyomása a gázpalackban 20ºC-on
57bar."   Linde adatlapból idézek

vjanos

ajpwg6jrn

Gábor, ezt én is értem. Meg azt is értettem amit telefonban beszéltünk nemrég.
Viszont nekem amikor megérkezett a palack, akkor figyeltem is hogy mekkora nyomás van benne. (Akkor 150bár körül mutatott a rajta lévő óra.) Igaz melegben is volt, meg zötykölődött is.
Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat. (Én mindig elzárom a palack tetején lévő szelepet, még kávészünetben is. Biztos, ami tuti. :))

ANTAL GÁBOR

Ok  értem ! Én egy nagyon vastag falú ( 45-50 cm ) házban lakom  . Kimenetem és megnéztem a szobatermosztát ( digit ) hőmérőt : 23.0 C .  A 30C az kemény !
 A korábbi munkahelyemről eltulajdonított (?? ) higanyos hőmérő ( osztálypontosság 2% ) szerint 23.2 C .

Az ilyen  eltulajdonítás manapság nem vétek mert a higanyos
( pontos! ) hőmérő használatát az EU betiltotta , tehát még én teszek szívességet mert a megkönnyítettem a veszélyes anyag eltávolítását
Nem sok higany folyt el nálam az utóbbi 30 évben  de azért van kénporom biztonságból

vjanos

A zsindelytetős osb lap sufniban van...
Bent a lakásban nálunk is 23c, 40cm fal és 10cm dryvit.

De szerencsére pár hónapon belül megoldódik és lesz egy bazi nagy hűs  szuterénem a célra :)

jani300

Tiszta Co2 palack  nem lehet 150 bár os szerintem sem .
Ha a mostani időben kint van a napon ,akkor megy 100 fölé valamivel , persze nem nagyon kellene kitenni tűző napsütésnek ,még ha van is lefúvószelepe .
Nekem is gyanús hogy kevert gáz lehet abban a palackban .

vadember

A "nagy" palackok térfogatát nehéz szemmel megkülönböztetni egymástól, meg kell nézni a cimkét.
Linde
Zárt térben 6 liter/percet szoktam beállítani ezzel 50-60 Kg. huzalt el tudtam hegeszteni a 40 literes palackkal, 150 Amperrel impulzusíves módban sarok illetve tompavarratok kb. fele-fele arányban. Naponta 15 kg. huzal elfogy.
Szabadtéren csak végszükségben szabad hegeszteni és ha lehet valamilyen takarást kell körbe rakni. Még a megnövelt gázáramlásnál is lesz olyan, hogy egy kicsivel nagyobb széláramlás elfújja a védőgázt.

jani300

Mekkora nyomáson működhet egy Co palack hasadótárcsás biztosító szelepe ?
Mondjuk van 250 att próbanyomású régi is ,meg 190 es is azt hiszem .
A töltőhelyen szokták mondani hogy ilyenkor ne hagyjam a kocsiban ,mert lehet meglepi :)

jani300

kasznis lakatol
Szoktam nézni a videóit .
Most új küszöbszorítókat készít .
Tegnap simán összehozott egy hintalovat ,ma javított a technológián .
Még végig sem néztem .
Van benne néhány ötlet a hegesztési sorrendről .

ajpwg6jrn

Találtam egy képet, még szerencse hogy aznap este fotózgattam.
Emlékszem rá hogy csodálkoztam is rajta hogy pár óra alatt mennyit csökkent a nyomás, nem is értettem. (Kérdezősködtem itt is hogy mit hova állítsak a kezdeti tanuló fázisban.)
Íme a fotó. (Ez már este 8 utáni kép.) A palack pedig aznap délután után már zárt helyiségbe került.

fn47xk7ei

"Öreg vagyok , fecsegek "... én is fecsegek egy cseppet .[#nevetes1]Mostanában két dolog van amin agyalok ( mert még csak terv ) még egy hegesztő asztal összeállítása ill. anyag és vágási hulladéktároló készítés . Ami a lényeg a tárolónál , hogy átlátható legyen a sok apró de még használható darabok és persze mozgatható is legyen .

ebalint

A CO2 témához : Itt

A kritikus nyomás 31 'C !