Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Bepróbálkoztam egy a linkben szereplő hegesztőgéppel. Sajnos a cirill betűs használati fordítását még a google-el sem vállalom be.Van Egy "induktivitás" megnevezésű beállító gomb,amiről fogalmam sincs, hogy milyen célra,melyik üzemmódban  használandó.Talán az ív gyújtófeszültség állítható vele? Valaki tudja pontosan,vagy ötlet?

Kaiser

remrendes

Alacsony induktivitason csak pontozni szoktam. A Lincoln kezikonyveben le volt irva pontosan mi a kulonbseg, de reg nem forgattam :)

3m9kaxws5

Hát kicsit biztos ha az egész forgatót döntöm.

fn47xk7ei

Nem oly rég trécseltünk itt a fojtóról (induktivitásról) .

fpd0kbd4

Figyelemmel kísértem! Ezekből azt a következtetést vonjam le,hogy esetemben is az ív nyugodtsága,a cseppleválás "fröcskölésmentesség" állítható be ezzel a gombbal?

fn47xk7ei

Nagyjából igen azaz nem tévedsz nagyot hogy ha így gondolkodsz .

fpd0kbd4

Köszi!Akkor majd ennek tudatában tesztelgetek.

fn47xk7ei

Annyit még , hogy csodát nem érdemes várni a géptől - itt arra gondolok nemhogy 300 A-ert de még 250 A valós hegesztőáram is nagy meglepetés lenne ettől a hegesztőgéptől .

svejk

Muti már képeket a belsejéről!!!

fpd0kbd4

Egyenlőre nincs képem a belsejéről,de be akarok építeni egy időművet a co-val történő pontozáshoz. Akkor csinálok képeket.

Csikarc! Nincsenek illúzióim. Ennyi pénzért ha tud valós 200 ampert,és nem hal meg idő előtt, az már boldogság.

fn47xk7ei

vadember

Sohasem lesz szükséged 200A-re. Hacsak nem akarsz vastaglemezt tonnaszámra 1 mm-es huzallal hegeszteni.

fpd0kbd4

Igaz ez nem a reklám helye,de ez csak 65E-be fályt, futárral együtt.

fn47xk7ei

Annyit pízt mindenképp megért .[#taps]

fn47xk7ei

Bocs ( - t) azaz "annyi".