Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Most került sor a szétszedésre,fotózásra.Beépítettem az időzítést,pontozáshoz.Előtte megkínoztam kicsit(0,8huzallal),mert így ha lett volna is garancia, az már felejtős.Minden maximumra tekerve a kijelzője 260A mutat "rövid íven" Co2-vel.Külön műszerrel most nem tudtam mérni,de a 25A kismegszakító így is bírta.Tehát valószínű a 150-200 Amper között lesz a valós áramerősség. A varratok is erre engednek következtetni.A két utolsó kép már az átalakítás utáni.

svejk

Köszönöm a képeket!

Az előtolómotor elég komolytalannak tűnik.

svejk

Kíváncsi leszek majd a tényleges áramerősségre.

fpd0kbd4

Nem egy brutális, de teszi a dolgát úgy ahogy kell.A gyorsbefűző gombbal teker mint az őrült.Majd előkerítem,elvileg lenni kell itthon hegesztőgépből söntnek, analóg műszernek és akkor rámérek.

fn47xk7ei

Az adattábláról elég jó megközelítéssel kiszámítható - max áram : 175 A MIG és 160 A MMA üzemmódban  .

vjanos

svejk

svejk

Nálam a kalapsín fogyott el.

szf

CO van, kalapsín van......
De messze vagyok töletek...

vjanos

De most tényleg, két hegesztős projektet is beterveztem a hétvégére, reggel a vastelepen kezdtem, délelőtt egy csomó cuccot leszabtam, előkészítettem, összeállítottam.
És 3 perc után elkezdett habzani a varrat [#merges2][#falbav]

De végül is jól bírta, 7 éve vettem a gépet, azóta most fogyott ki a palack.

Ha holnap mégis erre vetődsz, van egy kb 70 centis darab kalapsinem...

vjanos

vjanos

Na, hamár kisírtam magam:
Háztáji, mérsékelt használatra milyen gáztöltetet érdemes venni egy ilyen géphez?

Eddig CO2 volt, a Corgon mix miben jobb?

Rozsdamentes anyaghoz ehhez a géphez mi kell még? Rozsdamentes huzal, és valami egyéb gáz?

Pilot001

Üdv !

ARGON palack téma ...
Lehet honosítani palackot EU ból vagy túl sok péz meg idő lenne ?

Ki tud esetleg valami magyar ARGON palackot eladót ? (a neten amit láttam azon kívül)

Köszi !

000000000

Ha rozsdamentes akarsz hegeszteni ahoz kell egy ARGON palack is...
Corgon mix cunder nagy kevés lesz/fröcskölés.. szebb varat argon többsége miat ezért kevesen használnak csak co mert idöigényes takaritani utána is..

remrendes

Nem olyan mely a penetracio, viszont szilardsagialag jobb lesz es szebb a varrat felulete. De nem biztos, hogy megeri egy kertkapuhoz.